« Pönöti pönö | Main | Beebin ohjeet osuvat kohdalleen »

tammikuu 31, 2007

Kun sanoja ei ole

Tämän täytyy olla suomalaisen web-videojournalismin huippuhetki: "Suru laskeutui Kirkan kotikadulle".

Posted by Kari at 31.01.07 14:41

Comments

Kari, tämä on varmaan sitä kauan kaivattua sisältöä.

Posted by: Tuomo at 31.01.07 15:28

Joo, kyllä tämä todistaa, että mainstream medialla on edelleen vankka etumatka kaiken maailman YouTube-kamaan nähden.

Posted by: Kari Haakana at 31.01.07 15:39

Ihan turha irvistellä. Kyllä minusta surun noinkin näyttävä laskeutuminen on uutisaihe. Video kertoo tässä tapauksessa paljon tekstiä paremmin, kuinka synkkänä ja painavana suru voikaan laskeutua.

Sinne se tupsahti. NiiiiiuuuuuuuuuuuPöts. Suru.

Posted by: mitvit at 31.01.07 16:05

Ai tuoltako se suru näyttää? Samaa evästä laskeutui tänään Jyväskyläänkin.

köh, köh.

Posted by: erkka at 31.01.07 16:48

Videon parasta antia oli loppuun laskeutunut "Toista uudelleen" -teksti. Itse olisin kyllä halunnut nähdä, että siinä lukee "Toista toistamiseen".

Posted by: pni at 31.01.07 17:02

Toinen tänään huomiota herättänyt ikävään asiaan liittynyt mediatapahtuma oli se, että kun maan johtava laillisuusvalvoja - oikeuskansleri - joutuu sairaalaan aivoverenvuodon uhrina, on iltapäivälehtien otsikkona "Jone Nikulan isä sairaalaan".

Posted by: Make at 31.01.07 22:50

Tämä oli silla lailla hupaisa juttu, että en ollut nähnyt/kuullut suomalaisia uutisia pariin päivään ja seurasin jostain syystä tuota linkkiä ja katsoin suu auki videopätkää joka oli informaation määrän suhteen ihan erityisen minimalistinen. Kävihän siitä tietysti jotenkin selville että miehestä on aika jättänyt.
Kaikki pitää panna nettiin mitä mieleen juolahtaa ja kameran eteen osuu. Alkuperäisestä ajatuksesta ei olisi ollut edes sivulauseeksi muistokirjoitukseen.

Posted by: Anni at 01.02.07 00:58

Hyvä video se oli. Nyt ainakin ihmiset tietää minne ne kukat ja kynttilät pitää viedä. Ei oikeaa katua puhelinluettelosta löydy.

Tärkeä havainto on sensijaan se, että elämyksen on meille tuottanut Lehtikuva eli se virallinen taho eikä kukaan kamerakännääjä.

Säkin Kari olet osasyyllinen siihen, että Iltalehden toimituksessa saitin statistiikan kyttääjät sanoo "tätä lisää, kansa tahtoo". Hyi.

Posted by: Jukkis at 01.02.07 08:53

Jukkis, väärä lehti. Mutta voihan se olla noinkin, vaikka epäilen, että tämän blogin liikenteenohjauksellinen vaikutus on suhteellisen pieni.

Lehtikuvan vidoita näyttävät julkaisevan IS ja Taloussanomat, ainakin. Ammattimiehet ovat siis tosiaan asialla.

Puhelinluettelostakin (tai siis netin numeropalvelusta) oikea osoite kyllä löytyy eikä löytäminen vaadi edes kovin suurta mielikuvitusta.

Posted by: Kari Haakana at 01.02.07 13:15

Samaa mieltä. Video ei olisi toiminut edes Kiasman videosalissa. Netti tuntuu olevan itsessään jo peruste sille miksi kaikki raakamatsku voidaan tuupata eetteriin toimittamatta ja editoimatta. Ihan vaan se riittää että teknisesti niin voi tehdä perusteluksi miksi niin tehdään.

Posted by: Pörrö at 04.02.07 01:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)