« Tolpat nousevat | Main | Pitkästi keskusteluista »

tammikuu 21, 2007

Ihan vaikka Suomeen

Päivän Hesarissa Katri Kallionpää haastattelee hollantilaisen Ilse Median pomoa. Ihan kelpo juttu (€) siitä, miten mediayritys (etupäässä yritysostojen kautta mutta kuitenkin) löytää merkittäviä yleisöjä uudenlaisten palvelujen avulla.

Ilse Median toimitusjohtaja Paul Molenaar esittelee muun muassa Kieskeurig-palvelua, jossa


lukijat voivat vertailla vaikkapa kameroiden, televisioiden tai autojen hintoja, laatua ja teknisiä ominaisuuksia. (...) He voivat myös kertoa oman mielipiteensä tuotteista (...) Vertailusivuilta lukija voi klikata itsensä laitteiden valmistajien sivuille (...) Molenaar pitää mahdollisena, että esimerkiksi Kieskeurigin kaltainen sivusto voidaan tuoda Suomeenkin.

No kappas! Aika näppärä idea. Täytyykin huomenissa vinkata tästä Mikrobitin päätoimittajalle Otto Aallolle. Bitillähän nimittäin on lukijoita, jotka voisivat olla tällaisesta hintaseurantapalvelusta ihan kiinnostuneitakin.

Ilse Media, Helsingin Sanomat, Mikrobitti ja työnantajani Tietokone-lehti ovat kaikki osia SanomaWSOY-konsernissa, joka on niin iso yhtiö, että sen työntekijät eivät aina ole ihan selvillä siitä, mitä kaikkea siihen kuuluu.

Posted by Kari at 21.01.07 18:29

Comments

SanomaWSOY:n tiedote 1.11.2006: "Lisäksi Sanoma Digitaliin siirtyvät konsernin nykyisistä verkkotuotteista Kiloklubi ja MBNetin Hintaseuranta."

Lähde: http://www.sanoma.fi/Content.aspx?d=6656

Posted by: JaL at 21.01.07 19:02

No joo, mutta samassa konsernissa ja maassa edelleen.

Posted by: Kari Haakana at 21.01.07 19:52

Vinkkaas samalla, että sitä hintaseurantapalvelua vois kehittää muutenkin. Esimerkiksi tuotearvostelujen/tuotetietojen liittäminen hintaseurannan yhteyteen ei olisi mikään huono idea ku kuiteskin kirjoittelette ne joka tapauksessa paperilehtiin. Simppelin kännyversion luominen hintojen tsekkaamista varte voisi olla kanssa ihan pop ominaisuus.

Ja koska vekottimella kuitenkin seurataan tuotteiden hintoja niin tuskin mainostenmyynti homman rahoittamiseksi olisi mitenkään ylitsepääsemätön ongelma. :)

Posted by: zache at 21.01.07 20:27

Nooh, pikkuvikoja. Ja voisihan Suomessa tosiaan käyttöä olla useammallakin sivustolla, esimerkiksi miettikää jos olisi olemassa myös vaikka joku vertaa.fi -sivusto.

Vertaa.fi:stä löytyy muuten myös jonkun verran verrokkiarvioita laitteista, mutta zachen ehdotuksen mukaan voisi tosiaan olla aika kova valtti yhdistää hintaseurantaan sekä ns. ammattiarvioita + verrokkiarvioita. Vähän niinkuin keskiarvo.net koittaa tehdä, noin niin kuin ajatuksen tasolla.

Posted by: Eero at 22.01.07 01:31

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)