« Tähän jotain iskevää ja aktiivista | Main | Netin uutiskäytön kasvu hidastumassa? »

tammikuu 05, 2007

Daylife aloitti

Jeff Jarvisin ja Craig Newmarkin myötävaikutuksella syntynyt Daylife-palvelu on avannut ovensa.

Kysymys on jälleen kerran uutisfiltteristä. Digg/Slashdot-tyyppisen ratkaisun sijaan mallia on otetttu enemmänkin Google Newsista. Ja visuaalisuuteen on panostettu, kuten etusivusta näkyy. Itse asiassa pikkuikonit/paljon kamaa/rullaa sitä sivua -visuaalisuuden jälkeen Daylifen etusivu on melkein järkyttävä perinteistä lehtikuvaa muistuttavine läväytyksineen.

Jossain määrin järkyttävää on sekin, että etusivun jutut ovat palkattujen työntekijöiden valitsemia eivätkä Ihmeellisen Algoritmin tai Kaikkien Käyttäjien valikoimia. Ihmisten. Siis niinku toimittajien? Mitämitä? No, robotti toki tekee varsinaisen tonginnan.

Käyttölogiikka vaatii vähän opettelua. Google Newsista tutun yksittäisen uutisaiheen lisäksi uutismassaa on kerätty ihmisten, organisaatioiden ja paikkojen ympärille. Aiheita voi panna talteen My World -osuuteen.

Jos ei muuta, niin Daylife ainakin todistaa, että uutissuodatusta voi tehdä monella tavalla. Saa nähdä, mieltyvätkö käyttäjät tähän tapaan. RSS-syötteiden ja kommentointimahdollisuuden puuttuminen ovat ainakin ärsyttäneet palvelusta bloganneita.

Posted by Kari at 05.01.07 21:44