« Joulua! | Main | Ruotsalaiset keksivät Wiredin uudestaan »

joulukuu 28, 2006

Välipäivän uutisia

On Kauppalehden vuoro ilmoittaa potkuista. Suunnitelmissa on 35-40:n henkilön vähennys 210 henkilön kokoisesta työvoimasta. Toimituksellista työtä tästä sakista tekee runsaat sata.

Kauppalehden toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori ottaa Taloussanomien haastattelussa esiin, katsos vaan, webin. "Mietimme hyvin tarkasti, mikä on nettitekemisen ja printtitekemisen suhde", Loimovuori sanoo (sanoo siis printtilehden jutussa, online-versio on ironisesti vähän toisenlainen). Sitä sietääkin miettiä, kun Talsa on noussut netissä rinnalle. Vähän toisaalta haisee se, että web-tuotannon annetaan ymmärtää olevan jonkinlainen syy henkilöstöleikkauksiin. Hyvää ja lukijoita vetävää journalismia kun ei verkkoon(kaan) synny tyhjästä.

Ja mikähän yhteys näillä neuvotteluilla on Talentumin juuri päättyneisiin neuvotteluihin? Talentumissa kenkää annettiin toimitukselliselle henkilöstölle ymmärtääkseni pelkästään Tekniikka&Talous -lehdessä, josta sai lähteä viisi toimittajaa. Valistuneempi alan tarkkailija saa tästä varmasti enemmän irti kuin minä.

Kauppalehden yt-neuvotteluita käsitellään muuten myös Kauppalehdessä itsessään. Kauppalehden vähennyksiä ruotimaan on värvätty jokaisen taloustoimittajan paras kaveri, "nimettömänä pysyttelevä analyytikko".

* * *

Radio Helsingin pitäisi muuttaa taajuuttaan ihan kohta. Kuuluvuus yleisesti ottaen paranee, mutta autossani ilmeisesti huononee. En nimittäin tajua, miten saan Radio Helsingin uuden taajuuden tallennettua Meganen autoradion pikavalintoihin. Olen tehnyt sen kerran ja se oli yhtä nautinollinen kokemus kuin sulakkeen vaihtaminen samaiseen autoon. Ranskalaiset voivat olla kivaa porukkaa, mutta jokin käytettävyysnivel niillä on eri asennossa kuin minulla.

Posted by Kari at 28.12.06 13:13

Comments

Taajuuden muuttaminen: säädä radio ensin uudelle kanavalle (manuaalisesti tai suorittamalla kanavahaku). Kun Radio Helsinki raikaa kaiuttimista, pidä haluamasi pikavalinnan nappia pohjassa muutama sekunti. Mikäs tuossa oli niin vaikeaa?

Posted by: samik at 28.12.06 18:22

Onnistui muuten minultakin.

Posted by: Paula Salovaara at 28.12.06 20:52

No mutta eihän se noin m

Kappas, sehän menee noin.

Noloa. Minulla on elävä mielikuva 15 minuutin hikoilusta ja turhautumisesta. Voi olla, että olen muistellut jotain muuta toimenpidettä, jossa on pitänyt keskittyä yhteen nappulaan kohtuuttoman pitkän aikaa ennen selvästi kuultavia tuloksia.

Posted by: Kari Haakana at 28.12.06 21:42

toi on se repseti jaradio helsinki on parasta mitä taajuuksilta tiedän, mutta megane. - se on Kari vakava virhe. et voi tai paremminkin et saa ajaa sellaisella roskasäkillä. se on sitä kaikkea huonoa mitä Ranskasta tulee skumpan ohella.

Posted by: harri at 29.12.06 18:00

Luin tämän vasta palattuani offline-lomalta, siksi myöhäinen kommentti.

Minulle oli hieman pettymys ja yllätys, että KL vastaa TalSan verkkohaasteeseen karsimalla ja supistamalla. Enemmänkin olisin toivonut näkemystä siitä, mihin uskovat talousmedian kehittyvän lehti- ja verkkomedian suhteen. Kauppalehden sivut ovat minusta TalSaa vaatimattomammat, ja ilmaista/vapaata sisältöä on tarjolla vähemmän, mutta silti vierailijamäärät ovat pysyneet parempina (kai kahta viikkokävijöiden poikkeusta lukuun ottamatta). KL:n brändi on siis hyvä, ja nyt kaivattaisiin näkemystä siitä mobiili- ja web-ajassa.

TalSan systeemi tarjota näköislehteä verkossa ilmaiseksi johti minut lähinnä pohtimaan tilauksen perumista, mutta toistaiseksi aamujakeluna tuleva paperilehti vielä houkuttaa enemmän kuin samojen juttujen lukeminen PC:n ääressä.

Posted by: Tero Lehto at 06.01.07 13:22

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)