« Särkevät uutiset | Main | Pietilä avautuu yllättävästi »

joulukuu 01, 2006

Kumma hyönteinen

Journalismikritiikin vuosikirjan vastaava toimittaja Satu Seppä pääsee selittämään Ville Rannalta tilatun sarjakuvan kohtaloa siellä ja täällä. Nyt on vuorossa toimittajien ammattilehti Journalisti. Näin Seppä Rannan blogissaan esittämistä mielipiteistä:

Se on värittynyt blogimerkintä keskustelusta, jota on käyty hyvässä hengessä. Vielä ei ole päätetty, julkaistaanko Rannan sarjakuvaa. On vain kommentoitu ja editoitu kaikkien artikkeleita. Kyse on journalismi- ja journalistikritiikistä - 'Muhammed-kritiikkiä' ei ole koko kirjassa, vaan siinä käydään läpi pilakuvista ja sananvapaudesta käytyä julkista keskustelua. Jutusta on tullut ihan kumma hyönteinen.

No... joo. Mitä se tuo "Muhammed-kritiikki" tuossa muuten ihan ymmärrettävässä vastauksessa on? En tiedä. Mutta kumma hyönteinen? Minusta tässä on kyse ihan ymmärrettävästä hyönteisestä. Kun ensin on nostettu aikas kova rähäkkä Muhammed-kuvasta 1 ja sitten ryhdytään käyttämään kovin samantapaisia argumentteja ("tietoinen loukkaaminen", kuten Ranta asiaa blogissaan referoi) Muhammed-kuvasta 2, niin kyllä se hyönteisen kehitys minun silmiini suht selvältä vaikuttaa.

On tietenkin mahdollista, että Ranta on ymmärtänyt käydyt keskustelut väärin tai referoinut niitä väärin. Voisin kuvitella, että sellaistakin helposti voisi tapahtua Muhammed-kuva 1:n jälkeen.

Aiheesta aiemmin:
Sarjakuvaepisodi jatkuu
Omat koirat purevat

Posted by Kari at 01.12.06 20:27

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)