« Omat koirat purevat | Main | OPM:n etiikkaraportti: toiveita heräämisestä? »

marraskuu 29, 2006

Sarjakuvaepisodi jatkuu

Kasa-Jussi on haastatellut Ville Rantaa. Haastattelusta saa sellaisen käsityksen, että Journalismikritiikin vuosikirja on jo tehty ja Rannalta siihen tilattua sarjakuvaa siinä ei julkaista.

HS:n toimittaja Teemu Luukka on haastatellut (€) Journalismikritiikin vuosikirjan vastaavaa toimittajaa Satu Seppää, jonka mukaan neuvotteluja sarjakuvan julkaisemisesta käydään edelleen. Juttua ei löydy HS:n maksuttomalta puolelta, joten siteeraan tähän muutaman pätkän:

Journalismikritiikin Vuosikirjan vastaava toimittaja Satu Seppä, aiotteko julkaista Rannan sarjakuvaesseen?

Keskustelemme siitä vielä Rannan kanssa. Ei ole päätetty vielä mitään.

Sarjakuvaesseessä pohditaan pääasiassa sitä, miksi viestimet kovasti ihmettelivät Kaltion toimintaa, vaikka eivät itse uskaltaneet julkaista keskustelun aiheuttanutta sarjakuvaa. Uudessa sarjakuvaesseessä Muhammed esiintyy vain yhdessä kuvassa viittaamassa siitä, mistä kohu alkoi. Mistä yksityiskohdan julkaisusta te keskustelette?

Me keskustelemme siitä Muhammed-karikatyyrista. Siis onko tällaisen Muhammedin kuvan julkaiseminen ongelma ja loukkaus. Siis riippumatta siitä, missä yhteydessä ja mitä sen julkaisemisella halutaan sanoa.

Rannan blogin mukaan häneltä suorastaan maaniteltiin "rehellistä ja peittelemätöntä" esseetä. Miksi ylipäätään tilasitte sarjakuvaesseen, jos ette ole valmiita julkaisemaan sitä?

Me pyydettiin häneltä journalismikritiikkiä hänen omista kokemuksistaan joutumisesta tässä asiassa julkisuuden keskiöön. Me emme pyytäneet, että hän kritisoisi islamia tai muslimeja tai että me palattaisiin siihen Muhammedin kuvittamiseen.

Aiheesta aiemmin: Omat koirat purevat

EDIT: Jussi korjaa Kasan kommenteissa. Kirja ilmestyy ensi vuonna.

EDIT2: Kommenteissa MarttaJ vinkkaa Keskisuomalaisen juttuun aiheesta.

Posted by Kari at 29.11.06 11:58

Comments

Samasta asiasta kirjoittaa tänään myös Keskisuomalainen.

Posted by: MarttaJ at 29.11.06 12:14

Kiitoksia KS-linkistä, MarttaJ.

Posted by: Kari Haakana at 29.11.06 12:28

"Me pyydettiin häneltä - omista kokemuksistaan... Me emme pyytäneet, että - me palattaisiin siihen Muhammedin kuvittamiseen."

Eikö tämä nyt ole ihan rehellisen ristiritaista?

Posted by: Suviko at 29.11.06 14:15

Ainakin viime vuonna Journalismikritiikin vuosikirjan aineistoa editoitiin vielä tammikuussa ja muistaakseni joskus tammikuun lopussa oli viimeinen deadline. Näihin aikoihin toimitusneuvosto kommentoi käsikirjoitusten sisältöä. Tämän perusteella voisin uskaltaa päätellä, että kirjaa ei ole vielä painettu ja takinkäännökset Fortumin hinnankorotusten eikun ei sittenkään tapaan ovat mahdollisia. Uskomaton episodi sinänsä journalismikritiikille ja vuosikirjan toimitusneuvoston sananvapautta puolustavien puutteelle. Koottuja selityksiä odotellessa ei tämän enempää. Ketähän muuten vuosikirjan toimitusneuvostossa on tänä vuonna?

Posted by: Matti Lintulahti at 29.11.06 14:56

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)