« Google ja Google | Main | Journalismin päivät goes digital »

marraskuu 10, 2006

Kun pitkä häntä lyö nilkkaan

Lähettivät postia Amazonilta (joka olisi Helsingin paras kirjakauppa, jos siellä olisi samanlainen kahvila kuin Akateemisessa):

We've noticed that customers who have expressed interest in Make: Technology on Your Time, Vol. 2 by Mark Frauenfelder have also ordered Gerontology Nursing Handbook by Patricia A. Tabloski. For this reason, you might like to know that Patricia A. Tabloski's Gerontology Nursing Handbook is now available.

Ensin ajattelin, että "Gerontology Nursing Handbook" on todella vinksahtanut nimi jollekin "Tuunaa vanha tietokoneesi" -oppaalle. Vaan ei, tässä puhutaan ihan oikeasti vanhusten hoidosta.

Tässä on nyt joku häikkä. Onko Amazonin suosittelijan korrelaatiokynnystä laskettu, kun myynti on laskenut? Että jos löytyy kaksi ihmistä, jotka ovat ostaneet kaksi samaa kirjaa, niin suositus pullahtaa ulos. Tällaista hutia ei nimittäin ole Amazon-ostourallani tähän mennessä tapahtunut.

Asiaan liittyen: jos en ole aiemmin hehkuttanut tuossa mainittua Make-lehteä, niin teenpä sen nyt. Hehkutan Make-lehteä! Ajatelkaa Mikrobitin rakenteluohjeita yhdistyneenä Wirediin yhdistyneenä vanhaan Antero Vipunen -kirjaan. Siinä olisi lehti, jonka joku julkaisija saisi lisensoida ja tuoda Suomeen.

Posted by Kari at 10.11.06 19:43

Comments

Loistavaa. Tuon lehden lahjatilaus ratkaisisi pahimman joululahjaongelmani.

Amazonin pelisuositukset eivät kokemukseni mukaan ole koskaan oikein osuneet maaliinsa. Kirjojen puolella tuntuu, että suositelluiksi tulevat ko. genren tai tietokirjatyypin bestsellerit eivätkä kiinnostavammat opukset.

Posted by: Suviko at 12.11.06 17:24

Joo, mutta tässä hypättiin niin rohkeasti kaikkien mahdollisten aitojen yli, että mielellään uskoisi kyseessä olevan jotain suurempaa ja sumeampaa logiikkaa.

Posted by: Kari Haakana at 13.11.06 14:36

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)