« Syrjähyppy radioaalloilla | Main | Toimittaja ja videokamera »

lokakuu 02, 2006

TalSa uusi sivunsa

Taloussanomat pisti webinsä uusiksi. Kaikenlaista löytyy: uutisten lisäksi tarjolla on blogeja, videoita ja keskusteluja. Keskustelut ovat suoraan kiinni kunkin uutisen hännässä, kuten nykyään on tapana.

Lisäksi tarjotaan tuorein lehti näköislehtenä ilman maksua tai rekisteröintiä. En tiedä, onko tämä pysyvä järjestely, kun asiasta ei mainita mitään, mutta jos näin on, niin aikas rohkea siirto. Saa nähdä, vastaako Kauppalehti tähän jotenkin ja jos niin miten.

Graafisesti esikuvat ovat löydettävissä lahden toiselta puolelta. N24:n tavoin kasvokuvia, isoja ja paksuja otsikoita ja Australiaan saakka vieritettävä etusivu. Oikea reuna liehuu TalSalla aika levottomasti, jos saan nillittää.

Lukijat ainakin tahtovat nillittää. Fontti on liian isoa (!), saitti on sekava ja mainoksia on liikaa. Viimeisestä kohdasta uskon toimitusjohtajan olevan hieman toista mieltä.

Blogeja kirjoittavat päätoimittaja ja toimituspäällikkö. Hauskaa että kirjoittavat (ainakin siksi, että Mari on hyvä kirjoittaja), mutta eikö noin isosta toimituksesta löydy bloggaushaluista/kykyistä toimittajaa?

No, ehkä sellaisiakin löytyy, kun toimittajat saadaan ensin vakuutettua tästä uudesta toimintamallista, jossa kama ensin tehdään webiin ja sitten lehteen.

Posted by Kari at 02.10.06 16:06

Comments

Minusta on aina myönteistä se, jos media edes yrittää erottautua kilpailijoistaan.

TalSan saittia ei voi nyt vahingossakaan sekoittaa Kauppalehteen. Minusta länteen päin katsova visu ja pitkä sivurakenne ovat ihan tervetulleita kokeiluja suomalaiselta nettimedialta.

Tietty levottomuus tunkee toki läpi, mutta lisäpisteet annan TalSalle ehdottomasti "liian isosta fontista."

Verkkopalveluiden fonttikoko on aivan kuten sää: Ei koskaan sopiva.

Posted by: Pirkka at 02.10.06 17:48

"Taloussanomien toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala kuvaa verkosta lehteen -toimintamallia historialliseksi uudistukseksi Suomen lehdistössä."
Tämä suora lainaus TalSan kainaloliitteen IT-viikon verkkouutisista. Todella historiallista ja uutta samoin kuin "Jokaisessa lehdessä on materiaalia, jota ei näy verkossa."
Sivuston visu sen sijaan oikeen oiva ja erottuva. Moderni kaiken kaikkiaan. Kiitettävä panostus.
Missä bisnespihvi web-puolella, ettei pelkästään kasvata Talsan muutenkin kunniakasta tappioputkea?

Posted by: Jarno at 02.10.06 18:39

Pirkka: luulen, että kaikki uudistukset ovat aina pahoja, piste.

Jarno: laskin etusivulta kahdeksan kaupallista mainosta. Paikkoja on paljon enemmän. En tiedä, onko tuo vielä pihvi.

Posted by: Kari Haakana at 02.10.06 19:53

Juhani Pekkala kirjoittaa: "Uudistus mullistaa myös toimituksen työskentelytavat. Muutos on vaativa ja Taloussanomat tekee sen ensimmäisenä Suomessa. Tästä lähtien toimittajat kirjoittavat uutiset ensin verkkoon ja sitten lehteen."

Uutistyössä tämä muutos on oikeasti erittäin suuri, vaativa ja merkittävä - ja on olennaisin, vaikkakaan ei herkullisen näkyvä, osa TalSan uudistusta. Riippuen tietenkin - näin kieliopillisesti huonoa ilmaisua käyttääkseni - kokonaan toteutuksesta: tuleeko netti todella uutistyön keskiöön, minkä tulisi muuttaa uutispäivälehti päivittäin ilmestyväksi uutisia taustoittavaksi viikkolehdeksi.

Jään odottamaan...

Posted by: Matti Lintulahti at 02.10.06 19:53

Länsinaapurissa on tosiaan käyty mallia ottamassa. Suuret fontit ja kaikki klikattavissa on ihan makea veto. Bisnesmalliksi ehdotan sitä, että maksamalla saa flash-mainokset vaihdettua kohdennettuihin tekstimainoksiin jotka ovat artikkelin lopussa... ainakin minulta saisi euroja silloin. Kaiken kaikkiaan varsin rohkea siirto konseptin näkökulmasta ja toivotaan että kannattaa - ihan noin niinkun suomalaisen web-bisneksen puolestakin.

Posted by: PerttuT at 02.10.06 21:04

Asiasta kukkaruukkuun. Mitkä ovat teidän mielestänne tyyliltään hyviä SUOMALAISIA verkkosivuja?

Mielenkiintoista tietää, koska luulen niiden eroavan paljon.

Posted by: Jones at 03.10.06 11:02

Jännää huomata, että sivuston omassa keskustelussa väki lyö tuloksen lyttyyn, ja täällä sitä kehutaan hienoksi ja moderniksi. Minäkin pidän tuosta, mutten muista, miltä vanha näytti.

Enkä ole tosiaan ikinä nähnyt kenenkään mankuvan liian suuresta tekstistä. Onko tässä kyseessä jokin hupsu ylpeysaspekti. Joku myös väitti, ettei tekstiä voi pienentää. Miten niin ei voi?

Posted by: PA at 05.10.06 13:23

Katsoinpa sivua mainosfiltteri pois kytkettynä... Kieltämättä flashi-töhnä vilkkuu ikävästi.

Posted by: PA at 05.10.06 13:26

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)