« Kuva ja ääni puhekielistyy | Main | Olisiko jotain muutakin kuin vaalikone? »

lokakuu 20, 2006

Taloussanomat veti Kauppalehden ohi

TNS Metrixissä, siis. Absoluuttisella viikkokävijämäärällä mitaten Talsan hyppy on aika huima: muutaman viikon takaisesta alle 50 000:stä lähes 160 000:een. Ainakin lyhyellä tähtäimellä Talsan webbikeskeinen strategia näyttäisi siis purevan. Saa nähdä, jäävätkö uteliaisuuttaan saitille käymään tulleet tonteille pysyvästi pyörimään.

Kauppalehden vastaiskua jäädään siis odottelemaan. Markkinajohtajan lienee pakko reagoida ja sitäkin voi pitää pienenä voittona Talsalle.

Disclaimer: Taloussanomia kustantaa Taloussanomat Oy, joka kuuluu Sanoma Oy:hyn, joka kuuluu SanomaWSOY:hyn, jonka osa on Sanoma Magazines, johon kuuluu Sanoma Magazines Finland, joka kustantaa myös Tietokone-lehteä, jossa työskentelen (jonka rakensi Jussi).

Posted by Kari at 20.10.06 12:01

Comments

Itse aloin käydä vahingossa Taloussanomien sivuilla, kun Ilta-Sanomien pikku-uutisiin liitettiin talousuutiset. Ei sen ihmeellisempää syytä.

Posted by: Muudan nainen at 20.10.06 13:59

Huima lisäys, pieni selkävoitto jopa, sanoisin.

Itse olen ainakin eksynyt Taloussanomien verkkopalveluun nykyisin aikaisempaa useammin.

Ilta-Sanomien etusivupaikka on varmasti tuonut oman lisänsä kävijälukuihin. Onkohan tämä vakipaikka TalSalle? Ja kuinkahan suuri osa trafiikista tulee sitä kautta?

Ei että sillä mitään väliä olisi, kun liikennettä ohjataan IS:stä oikealla asialla eikä kikkailemalla.

Posted by: Pirkka at 20.10.06 14:00

Jokohan tämä herättäisi sanomalehtien kustantajia? Juhani Pekkalan hattuun ansaitusti sulka.

Posted by: Matti Lintulahti at 20.10.06 14:37

Vai todistaako tämä sen että rumat saitit vetävät luokseen jengiä?

Posted by: pni at 20.10.06 15:19

Ruma=erilainen (tai siis ruotsalainen). Ehkä en vedä tätä päättelyketjua tämän pidemmälle.

Posted by: Kari Haakana at 20.10.06 15:27

TalousSanomat on minusta aidosti webissä, koska sivuilla on uutisia, uutisiin kytkettyjä keskusteluita, blogikommenteja ja lehtijutut luettavissa netistä. Kauppalehdellä on sivuillaan muutama hassu linkki, joita klikattuaan törmää siihen, että pitäisi jaksaa kirjautua sisään tai olla peräti tilaaja.

TalousSanomissa on nyt jännä tapa julkaista uutinen webissä vaikkapa klo 17:00, ja jos samasta asiasta on lisätietoa seuraavana aamuna, juttua jatketaan laajemmin aamulla. Samalla mukaan saadaan webistä lukijakommentit uutisen perään. Paperilehden lukija saa siis ikään kuin uutisen kaupanpäällisenä monta muutakin näkökulmaa asiaan, ja ja se on arvokasta nykyään.

Näköislehden tarjoaminen sivuilla ilmaiseksi (ks. sivun vasen ylänurkka) on rohkea veto. Jos he aikovat jatkaa sitä pidempään, minä ainakin perun paperilehden tilauksen. Totta kai lehden käyttöliittymä on parempi, mutta toisaalta paperilehden tilaus on kallis, eli ilmaisuus houkuttaa.

Nyt olen tilannut Talsa kotiin (omalla rahalla siis) siiksi, että olen voinut lukea sen jo aamiaisella tai duunimatkalla. En ole vielä aivan varma, kuinka paljon tuosta palvelusta olen valmis maksamaan (suhteessa ilmaiseen nettivaihtoehtoon).

Posted by: Tero Lehto at 20.10.06 23:30

Kyllähän IS:n ohjaus tuo varmasti varovaisestikin arvioiden 50.000 viikkokävijää. Eihän uusi (ruotsalainen) ulkoasu todellakaan tuo 100.000 uutta viikkokävijää vaan kyllähän se ruotsalainen tosi-innovaatio on mielestäni tuo nerokas liikenteenohjaus.

Siis näillä (todella suosituilla) sivustoilla varsinaisia talousosioita ei ole ollenkaan:
aftonbladet.se
www.svd.se

vaan linkit vievät aina tälle saitille
www.n24.se

Käsittääkseni kaikki talousjournalismi mitä Aftonbladetissa ja SVD:ssä tehdään laitetaan sitten tuonne n24:n webbisivuille, ei lehden omille www-sivuille.

Näin kahdesta suositusta sivustosta saadaan generoitua kolme suosittua sivustoa ja myös kolmas paikka myydä mainontaa. Luonnollisesti suositulle palvelulle alkaa kertyä myös "omia" uusia kävijöitä, joita johdatetaan sitten taas takaisin noille kahdelle "oikealle" lehdelle. Näin isot mediayhtiöt voivat käyttää kollektiivista joukkovoimaansa ja ottaa webin kävijöistsä yhä isomman siivun. Joku voisi ajatella, että käytetään hallitsevaa markkina-asemaa hyväksi (hui!). :D

On vain ajan kysymys milloin esim. Iltalehti (ja ehkä myös MTV3) alkavat ohjata liikenettä Kauppalehden sivuille, nyt kun Sanoma-leiri avasi pelin. Tai Kauppalehti partneroituu jonkun paljon liikennettä generoivan portaalin kanssa.

Posted by: Pekka at 21.10.06 20:28

Kuinka ollakaan, Kauppalehti on varannut aika mielenkiintoisen osoitteen kuukausi sitten:

Verkkotunnuksen tiedot
Verkkotunnus p24.fi
Tila Myönnetty
Haettu / Myönnetty 18.9.2006

P tarkoittaa tuossa Pressoa ja 24...

Jäämme odottelemaan.

Posted by: Petteri at 22.10.06 12:07

Pekka, uudelleenohjaus on ruotsalaisesimerkeissä ihan merkittävä juttu. Ja vaikka IS:llä onkin hirvittävät volyymit, epäilen (ja minulla on perustetia epäilylleni) ettei IS:stä Talsaan nyt niin hirvittävän isoja kävijämääriä valu. Ja tuo uudelleenohjaus on ollut päällä jo pidempään (muistaakseni) eikä se aiemmin Talsan volkkaan vaikuttanut.

Petteri, jes, saas nähdä. Pressohan on kuikuilee aika pitkälti samassa henkilökohtaisen talouden avaruudessa, jolla Talsa on halunnut KL:stä erottua.

Posted by: Kari Haakana at 22.10.06 20:42

Ei TalSan sivuilla ole uutta vain "ruotsalainen ulkonäkö", vaan ilmaisen sisäöllön näkyvää määrää ja luultavasti konkreettisesti artikkeleitakin on lisätty.

Minusta tuntuu selvältä, että jos toinen tarjoaa yhtäkiä ilmaiseksi netissä melkein kaiken ja toinen ei juuri mitään. näkyy muutos kävijämäärissä.

Ilmaista sisältöä lisäämällä myös HS.fi on yrittänyt ja yrittää edelleen saavuttaa kilpailijoitaan verkossa.

Ja lasken tässä nyt ilmaiseksi myös mainosrahoitteisen.

Posted by: Tero Lehto at 23.10.06 00:07

Ilmaisella sisällöllä ei tee verkossa mitään jos kävijät eivät löydä sitä. Ihmisten vakiverkkosivuja on todella vaikea muuttaa, joten liikenteenohjaus ja hakukoneoptimointi merkitsevät vähintään puolta saitille muodostuvista _uusista_ kävijöistä silloin kun ei ole merkittäviä uutistapahtumia.

Posted by: Pekka at 23.10.06 09:47

TalSalla näyttää olevan menossa myös suhteellisen massiivinen Google-kamppis.

http://www.google.fi/search?hl=fi&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-07%2CGGLD%3Aen&q=p%C3%B6rssi&meta=

http://www.google.fi/search?hl=fi&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-07%2CGGLD%3Aen&q=p%C3%B6rssi&meta=

(Kandeeko mainostaa sivulla, jossa on muutenkin ykkösenä, haloo!)

http://www.google.fi/search?hl=fi&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-07%2CGGLD%3Aen&q=p%C3%B6rssi&meta=

Ja niin edelleen.

Posted by: Petteri Numminen at 24.10.06 11:12

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)