« Taloussanomat veti Kauppalehden ohi | Main | Kanalasta ei kajahda »

lokakuu 23, 2006

Olisiko jotain muutakin kuin vaalikone?

Google on lisännyt Google Earth -palveluunsa vaali-layerin. Yhdysvaltain kartalla voi siis valita näkymään kunkin vaalipiirin kohdalla tähden, jota klikkaamalla saa näkyviin piirin senaattori- ja edustajainhuonekandidaatit sekä muuta vaaleihin liittyvää tietoa.

Ihan hauska idea. Nyt odotellaan, mitä suomalaiset mediatalot keksivät tuleviin eduskuntavaaleihin liittyen. Vaalikoneet alkavat olla jo aika ysikymppistä ja vaaliblogi täytynee olla kaikilla itseään kunnioittavilla uutismedioilla HS:n Unto Hämäläisen jalanjäljissä. Mitä muuta voisi olla tai tulee? Odotan kiinnostuksella.

Posted by Kari at 23.10.06 10:29

Comments

Näissä vaaleissa odotan enemmän kehitystä puolueilta mitä medialta. Opettaisivat ehdokkaansa bloggaamaan, olisi hauska lukea niiden sivuilta muutakin kuin ympäripyöreitä läpäläpä-julistuksia ja ilmoituksia vaalikahvitteluista.

Enemmän vuorovaikutusta muiden blogien ja lukijoiden kanssa. Seuraamisen helpottamiseksi puolueet voisivat perustaa ryhmäblogeja tai ainakin kasata vaalipiirin ehdokkaiden kirjoituksia samaan feediin. Sitten isoa vaihdetta silmään ja haastamaan kilpapuolueiden ehdokkaita debattiin ja vaalimeemeihin, sekä tietenkin asiallista osallistumista muidenkin blogien kommenttilootissa.

Mitäs veikkaatte, mikä puolue saavuttaa kattavimman verkkopresenssin?

Posted by: erkka at 23.10.06 17:14

Jos pitää veikata, niin veikkaisin kokoomusta ja vihreitä. Aiempien vaalien perusteella näissä puolueissa näytettäisiin parhaiten älytyn verkon mahdollisuuksia.

Posted by: Kari Haakana at 23.10.06 20:50

Mielenkiintoinen piirre ovat myös suurille keskustelupalstoille ujuttautuvat propagoijat. Varsinkin presidentinvaalien aikaan huomasin useallakin käyttämälläni palstalla pelkästään poliittisiin aiheisiin keskittyviä uusia nimimerkkejä, joilla oli selvä poliittinen agenda. Norjassa käsittääkseni onnistui etenkin paikallisvaaleissa hyvin kyseisen taktiikan käytössä jokunen vuosi sitten, ja enemmän se tuntui olevan omien havaintojeni mukaan täälläkin niinistöläistä kuin haloslaista.

Posted by: PolPod at 24.10.06 14:24

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)