« Hifi+MB | Main | Lammasta ja kakkua »

lokakuu 25, 2006

Hesari satsaa kirjoihin verkossa

Hesarin uusin verkkohanke on kirjallisuuskokonaisuus. Pääosassa ovat lehden kirjallisuuskritiikit, joita on nyt tuotu verkkoon kaikkien luettavaksi vuosilta 2000-2006.

Ihan hyvä idea. Kirjallisuuskritiikin kutistuva palstamäärä on ollut kirjallisuuspiirien itkun aihe niin kauan kuin muistan. Nyt kirjallisuutta voidaan tuoda esiin siellä, missä palstaa on tarjolla niin paljon kuin ikinä tarvitaan. Ja käyttäjille ilmaiseksi, vieläpä. Vaan eiköhän kirjallisuusjengi kuitenkin itke siitä, että kritiikki "ghettoutetaan" "vain" verkkoon.

Minun mielestäni kirjakokonaisuus on myös hyvä esimerkki siitä, miten lehden kertaalleen jo julkaistua sisältöä voidaan julkaista uudelleen ja saada näin aikaiseksi luonteeltaan uudenlainen ja kiinnostava paketti verkossa.

Paremmalta tämä vaikuttaa kuin HS:n aiemmin yrittämä printtikirjallisuusrykäys, jota kukaan tuskin enää muistaa.

Mutta älkää unohtako Kiiltomatoa!

Posted by Kari at 25.10.06 20:35

Comments

Mahtaakohan ne itkeä jotka ovat saaneet huonon kritiikin teoksestaan - nythän sellaisetkin on luettavissa "ikuisesti" :)

mut ihan kivalta palveultahan toi hs:n uusi vaikuttaa.

Posted by: leena at 25.10.06 21:48

Sellaisen mokan tosin huomasin, että yksittäisen kritiikin yhteydessä ei ole vakiomuotoista laatikkoa, jossa ilmoitetaan kirjan nimi, julkaisija, mahdollisen suomentajan nimi jne.

Nämä tiedot ovat kyllä hakutuloksissa (kts. esim. http://www.hs.fi/kirjahaku/?kirjahaunTyyppi=author&kirjahaunFraasi=grisham&selaus=teema.kirjaArvio) mutta ei siis itse kritiikissä (esim. http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Kuolleen+tuomarin+pime%C3%A4t+rahat/HS20020911SI1KU051ek).

Omituinen feature, tuo.

Posted by: Kari Haakana at 25.10.06 22:52

Bugi, korjaus tulossa.

Posted by: Pekka at 26.10.06 13:38

Ou. Kuvittelin tosiaan, että tuo on feature, siksi en raportoinutkaan suoraan.

Posted by: Kari Haakana at 26.10.06 13:39

Vielä nörtimpää naputusta voisi esittää siitä, että arvosteluja ei ole merkattu hReview-mikroformaatilla (http://microformats.org/wiki/hreview). Ei tuosta varmaan heti kukaan hyötyisikään, mutta tulevaisuudessa ehkä.

Posted by: Jere Majava at 13.11.06 16:20

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)