« Huomioita sisällön hinnasta | Main | Ensimmäinen suomalainen blogikirja »

syyskuu 04, 2006

Pitkää ja leveää talousuutista

MarMain uutisen jälkeen oli pakko panna ruudulle vierekkäin Näringsliv 24, Dagens Industri ja uusi Ekonominyheterna.

Näissäkin (kts. aiempi merkintä iltapäivälehdistä) muoti näyttää olevan sama: piiiiiitkä rullailtava etusivu, joka on jaettu neljään palstaan. Lisäksi pääpalstassa suositaan leveitä ja matalia kuvia.

Di:llä on lisäksi ellottava, koko ajan näkyvissä pysyvä pääbanneri. Mainostajalle se epäilemättä on nannaa ja siitä varmaan revitään rahaa ihan säädyttömiä määriä normaaliin banneriin verrattuna.

Videota tyrkätään tarjolle jokaisessa palvelussa ja ääntä tietenkin myös. Ja visuaalisena elementtinä ihmisten pärstöjä on aivan järjestön määrä: haastateltavien pärstiä, toimittajien pärstiä, ihan kenen vaan pärstiä.

Ruotsalaisiin hyperaktiivikkoihin verrattuna Kauppalehden ja Taloussanomien etusivut ovat kuin Diapamilla marinoituja lobotomiapotilaita lepositeissä. Mikä ei välttämättä ole paha asia. Riippuu mieltymyksistä.

EDIT: Taloussanomiin liittyen: Digitodayn Jaakko Kuivalainen on palkittu Talsan omalla palkinnolla. Kollegiaaliset onnentoivotukset kuutioon!

Posted by Kari at 04.09.06 12:42

Comments

Mikähän siinä on, että mikään noista ei ole skaalautuva. Yksikään kyseisistä sivustoista ei mahtunut leveyssuunnassa selainikkunaani. Toisaalta myös valtavaa selainkokoa käyttävät voisivat arvostaa ylöspäinskaalautuvuutta. Joka tapauksessa käytettävyys esimerkiksi wikipediaan verrattuna on surkea.

Posted by: cele at 04.09.06 13:05

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)