« Ja että vielä kaiken maailman veelaniloita! | Main | Terveisiä Oktoberfestistä! »

syyskuu 17, 2006

Nyt ROFL

Ei saisi, mutta ei vaan voi pidättää.

HS:n Nyt-liite, joka taannoin ujutti Täällä pohjantähden alla -sarjaan Lauri Lantto -nimisen, aiemmin tuntemattoman henkilöhahmon, on iskenyt jälleen.

Perjantaina ilmestyneesä numerossa lehden toimittaja on tehnyt ihan kekseliään jutun, jossa taiteilijoita on pantu toimimaan kriitikkoina. Jutussa mm. näyttelijä ja valokuvaaja Laura Malmivaara on pantu arvioimaan valokuvaaja Jyrki Parantaisen kuvia.

Laatikkojutussa Malmivaara kertoo omasta suhteestaan kritiikkiin. Suora lainaus:

"...Ainoa kaivelemaan jäänyt arvostelu on se, joka ei koskaan ilmestynyt: Jukka Kajava katsoi Teatterikoulun lopputyöni Hedda Gablerin 2002, mutta arvostelua ei koskaan kuulunut."

Jos Kajava edelleen eläisi, puhkuisi hän raivosta, veikkaan. Hedda Gabler ei, toisin kuin jutun kirjoittaja (ja/tai jutun käsitellyt toimittaja) olettaa, ole 2002-nimisen näytelmän kirjoittaja. Hedda Gabler on Henrik Ibsenin ja modernin draaman kuuluisimpia näytelmiä. Jopa tällainen junttinörtti tietää tämän asian.

(Tämä postaus tulee epäilemättä potkaisemaan minua nilkkaan seuraavan kerran kun sekoitan megatavut ja -bitit.)

Posted by Kari at 17.09.06 21:55

Comments

Hmm. Minä ainakin ymmärsin tuon niin, että Kajava katsoi Malmivaaran lopputyön (Hedda Gabler) vuonna 2002, vaan ei arvostellut sitä. Olenko ihan pihalla?

Posted by: Marjut at 18.09.06 06:51

Nytti on nuorisocitylehti, jossa peruskoulutasoinenkin yleistieto loistaa poissaolollaan.

Silti tulkitsen tektsin samoin kuin Marjut.

Posted by: hintola at 18.09.06 09:58

Tulkinta on aivan oikea, noin Malmivaara on varmaankin asian puhunut. Puhutun litterointi kuitenkin tökkii.

NYTin tyylikirjan mukaan (oikeiden historiallisten) henkilöiden nimet lihavoidaan ja teosten (näytelmien, kirjojen yms.) kursivoidaan. Tämän voi todeta puheena olevasta jutusta.

Lihavoimalla Hedda Gablerin ja kursivoimalla vuosiluvun NYT kertoo, että Hedda Gabler on oikea, elävä/elänyt henkilö ja 2002 on teoksen nimi.

Posted by: Kari Haakana at 18.09.06 10:26

Jaha juu, aivan, juuri niin, sitten ymmärrän tuohtumuksesi. Itseltäni meni koko kursivointi ohi. Eipä silti että olisin muutenkaan tiennyt Hedda Gablerista mitään, juntimpi nörtti kun olen. :-)

Posted by: Marjut at 18.09.06 19:09

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)