« Törkeää mainontaa | Main | Ja että vielä kaiken maailman veelaniloita! »

syyskuu 13, 2006

New York Timesin vuoro lyödä päätä seinään

New York Times kokeilee Microsoftin kanssa kehitettyä The Times Reader -softaa, jonka on tarkoitus jäljitellä paperilehden lukukokemusta tietokoneen ruudulla. Wiredilla on aiheesta juttu, jonka kirjoittaja Jeff Koyen vaikuttaa varautuneen positiiviselta.

Tom Bodkin, The New York Times' design director, said the Reader has "a narrative form, more of the feel of a beginning and end."

Bodkin's "narrative form" is the result of editorial choices -- which articles appear on page one, which bring up the rear. In this way, a good newspaper is itself a story. It's the essence of newspapering.


En ole kokeillut The Times Readeria, mutta suhtaudun skeptisesti. Kaikki tähän saakka kokeilemani softaviritykset, joilla on yritetty siirtää lehden lukukokemusta ruudulle, ovat olleet kehnoja. Ne ovat syntyneet täyttämään kustantajien tarpeita lukijoiden tarpeiden sijasta. Ne ovat kiinni pc-raudassa, joka ei edelleenkään ole helposti ja huoletta mukana kannettavaa. Ne edellyttävät hankalia ja (lähes aina) ylihinnoiteltuja rekisteröinti-, tilaus- ja maksamiskäytäntöjä eivätkä ne yleensä tarjoa mahdollisuutta kaksisuuntaiseen viestintään. Lyhyesti: ne yhdistävät paperi- ja verkkojulkaisun huonot puolet.

Onnea silti The TImes Readerille. Kokeilen väkkyrää heti kun se tulee julkiseen betaan.

Posted by Kari at 13.09.06 13:22

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)