« Ja nyt jotain aivan muuta | Main | Kortti tekee toimittajan? »

syyskuu 23, 2006

Koekuva

From Kuvia Canonista

Kun on uusi digikamera ja Picasan kakkosversiotakin pitää käyttää ja... no, te ymmärrätte.

EDIT: Ok, ihan hyvin toimii. Tosin Picasa Web Albumsiin ei voi (kai?) lähettää kuvaa sähköpostilla tai multimediaviestinä kuten Flickriin. Simppelinä kuvavarastona ja perussäätimenä Picasan desktop-versio kyllä toimii.

Posted by Kari at 23.09.06 17:46

Comments

Picasa Web Album on harvinaisen kätevä palvelu. Harmi että se on kutsupohjalla vielä tällä hetkellä. Picasa Web Albumin tekee erikoiseksi mielestäni se, että se on ainut tietämäni web-kuvagalleria joka mahdollistaa sellaisten ei-julkisten gallerioiden tekemisen joihin pääseminen onnistuu tietämällä tarkan url-osoitteen. Palvelu ei siis vaadi mummoja, kavereita ja firmakavereita rekisteröitymään palvelun käyttäjiksi kuten 99,9% webin muuten ihan mukavista kuvagalleriapalveluista.

Vai olisiko tällaisen ominaisuuden omaavia palveluita muitakin? Flickristäkään tällaista mahdollisuutta ei ainakaan raivokkaana vellovan forum-keskustelun perusteella löydy. Kommentoin asiaa, koska kävin itse hiljattain läpi 30+ erilaista kuvagalleriapalvelua verkosta ja totesin, että kaikki osaavat julkiset galleriat sekä privaattigalleriat rekisteröityneiden käyttäjien kesken - entäs välimuodot? Esim. Yahoo on tiettävästi luopunut ominaisuudesta ja tarjoaa nykyisin ainoastaan julkista galleriaa tai sähköpostikutsumiseen perustuvaa privaattigalleriaa.

Posted by: PerttuT at 24.09.06 18:40

Itse en ainakaan tiedä tuollaista puolijulkista palvelua. Tietysti jollain galleriasoftallahan tuollaisen tekee itsekin, mutta vastaan tulleet palvelut ovat kyllä juuri noin, joko/tai.

Posted by: Kari Haakana at 24.09.06 18:52

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)