« New York Timesin vuoro lyödä päätä seinään | Main | Nyt ROFL »

syyskuu 15, 2006

Ja että vielä kaiken maailman veelaniloita!

Jotenkin arvasin, että uutinen Helsingin bussien (lähinnä valvontatarkoituksiin tarkoitetusta, tarkempaa teknistä dataa yhtyeden toteutuksesta Tietokoneessa) wlan-varustuksesta otetaan vastaan näin, mutta kyllä se silti panee huokailemaan.

Voisiko olla, että ihan jo parin vuoden kuluttua wlan-kännyköiden määrä on suuri? Voisiko olla, että joku toisi markkinoille muitakin pienikokoisia wlan-päätelaitteita? Ja ennen kaikkea miten ketussa se nyt on keneltäkään pois, että joku käyttää jotain radiotekniikkaa jossain? Häh?

Masentavinta tietenkin on se, että ihmiset "keskustelevat" artikkelista, jota eivät itse asiassa ole lukeneet tai ainakaan ymmärtäneet. Tämä on niitä hetkiä, jolloin uskoni kaksisuuntaiseen viestintään rakoilee pahemman kerran.

Posted by Kari at 15.09.06 15:22

Comments

Meitä folkloristeja tuo vastaanotto ei hätkähdytä, kansanloren tuottajat ovat aina vastustaneet kaikkea uutta ja nimenomaan sellaista, jota eivät ymmärrä. Mikroaaltouuneista punkkareihin.

Posted by: Tiina at 15.09.06 16:16

Ja ennen kaikkea miten ketussa se nyt on keneltäkään pois, että joku käyttää jotain radiotekniikkaa jossain? Häh?

Keskusteluista löytyi vastaus kysymykseesi:

(...) matkustusmukavuus heikkenee entisestään, jos todellakin porukka alkaa läppäreitä kanniskella busseihin ja näyttää sitten nyrpeää nokkaa, jos joku haluaakin istua arvon nörtin viereen.

Noh, keskustelupalstojen sankarit sikseen.

Langattomista laitteista ainakin Nokian N770 vaikuttaa mielestäni melko lupaavalta. Hankkisin pikimmiten, mikäli rahaa olisi. Oulussa on jo tällä hetkellä suhteellisen kattava ja ilmainen kaupungin wlan-verkko. Keskustassa ja yliopistolla kyseisen laitteen käytössä tuskin olisi suurempia ongelmia.

Asiasta takaisin polkupyörään, Hesarin keskustelusivut vaikuttavat toisinaan suomi24-saitin foorumilta. Laatu ei ihan vastaa lehden yleisönosastoa. Ja sama kyllä pätee monen muunkin lehden nettijatkeeseen.

Posted by: laur at 15.09.06 22:24

... "tarviiko siellä netissä aina roikkua"...

No tarvii :)

Jo nyt suomi ihmettelee, miten silloin joskus pidettiin yhteyttä, kun ei ollut tekstiviestejä.

Mutta tuosta keskustelusta huomaa, että taskukokoiset nettilaitteet eivät vielä ole lyöneet läpi laajaan tietoisuuteen.

Posted by: Tuija at 16.09.06 08:35

Hesarin nettikeskustelujen taso on hyvin kirjavaa, ja välillä tuo suomi24 tulee vahvasti mieleen. Harmillista on, että Hesarista olen pari kertaa lukenut toimittajan kommentteja verkkokeskustelusta ja siitä on kyllä tullut vaikutelma, että kyseinen toimittaja luulee Hesarin verkkokeskustelun heijastelevan koko Suomen verkkokeskustelun tasoa - tai jopa vielä laajemmin.

Kaipa tuon uutisen olisi voinut Hesarissakin tehdä hieman eri tavalla. Esimerkiksi Tietokone-lehden uutinen käsittelee WLANin tuomia hyötyjä paljon laajemmin kuin pelkästään sen läppäriä roudaavan henkilön näkökulmasta. Ja siis onhan tuosta keskustelusta ainakin Hesarille se hyöty, että tuosta pitäisi tajuta, että ehkä se juttu olisi vaatinut vähän paremman taustoituksen ja rautalangasta vääntämisen.

Posted by: PerttuT at 16.09.06 14:14

NetGear: Skype känny. nyt $249, hinnat varmaan tulee kohisten alaspäin ja tarjonta kasvaa...

Posted by: jps at 18.09.06 10:17

Kyynisesti voisi todeta että Hesarin nettikeskustelu taitaa hyvinkin edustaa suomalaisen nettikeskustelun yleistä tasoa ja harvat poikkeukset lienevät hyvinkin harvoja poikkeuksia.

Vaikka nimiin ja rekisteröitymisiin liittyvätkin omat ongelmansa niin itseasiassa ihmettelen sitä miksi Hesari perusti itselleen nettifoorumin jossa keskustelu on mahdollista nimimerkkien suojista puskista ampuillen vaikka lehden yleisönosasto on jo pitkään noudattanut linjaa jossa mielipiteensä taa on asetuttava omalla nimellään ellei nimimerkkiin ole painavia perusteita.

Oma nimi ja oman persoonan peliinlaittaminen ei toki vielä takaa keskustelun korkealentoisuutta mutta subjektiivisten havaintojeni pohjalta voisin väittää että osittainenkin anonymiteetti romauttaa sen hyvinkin nopeaan.

Posted by: Jyri at 18.09.06 23:05

Onneksi Hesarin surkeat nettikeskustelut voi ainakin Firefoxissa adblockata näkymättömiin. ;D

Ihan oikeasti, joku Hesarissa saisi viimein herätä huomaamaan, ettei aiheen vierestä inttäminen ja lillukanvarsista nillittäminen tuo mitään lisäarvoa tai kaivattua kaksisuuntaisuutta uutisiin. Aiemmassa kommentissa mainittu tasottomien nettikeskustelujen siteeraaminen paperilehdessä vain vahvistaa kuvaa siitä, ettei lasitalossa oikein vieläkään ymmärretä, mistä tässä intterwebissä oikein on kyse.

Posted by: multihuipennus at 18.09.06 23:36

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)