« Pitkää ja leveää talousuutista | Main | Megafonilla foorumeille »

syyskuu 04, 2006

Ensimmäinen suomalainen blogikirja

Niin, siis tietokirja. Asialla ei kovinkaan yllättäen entinen pomoni ja työtoverini Tuomas Kilpi. Taitaa mennä lukulistalle tämä.

Blogikirjalla on tietenkin blogi.

Onnea vaan!

Posted by Kari at 04.09.06 15:02

Comments

Sanos sille Kilvelle (tai sen julkaisijalle), että lähettää mulle yhden lukukappaleen ... Because I'm worth it!

Posted by: Schizo-Janne at 04.09.06 17:42

Piti tämäkin hypetyspäivä nähdä.

Kun kotisivun pystyy päivittämään helposti kunnon softalla, niin pressi hörppäää kunnolla keltaista, kun pääsee kotisivun sijaan myllyttämään sanaa blogi. Tätä on kestänyt nyt jo liian monta vuotta, ja Hesarin blogihömpötys päätoimittajaansa myöten kaiken huippu. Ei hyvin mene journalisteilla.

Koivisto oli kyllä aikanaan oikeassa ainakin sopuleista puhuessaan. Itsekritiikki on ollut kateissa ja mukanahöntyily huipussaan.

Posted by: harri at 04.09.06 18:59

Harri, onko sinulle koitunut mittavaakin henkistä, ruumiillista tai taloudellista haittaa tästä hypetyksestä?

Posted by: Kari Haakana at 04.09.06 19:06

IMHO se, että "kotisivun pystyy päivittämään helposti kunnon softalla" on todella suuri murros, joka olisi jo sinänsä riittävä syy kiinnostua blogeista.

Sillä tarkennuksella toki, että helppous ei rajoitu pelkkään päivittämiseen: myös oman sivuston perustaminen ja yhteisölliset toiminnot ovat paljon helpompia kuin ennen.

Varmasti joku on 1400-luvun lopulla ihmetellyt sitäkin, minkä hemmetin takia niistä Gutenbergin irtokirjakkeista pidetään niin suurta melua, onhan sitä kirjoja aiemminkin tehty...

Schizo-Janne, sano työnantajallesi että ostaa yhden kappaleen kirjaa jokaiselle työntekijälleen. Because it's worth it!

Posted by: Tuomas at 05.09.06 00:14

Kari, älä ole hassu. Kotisivusi - oli pakko päästä sanoon vielä kerran - ovat niitä harvoja, josta ei tosiaan synny henkistä haittaa. Päinvastoin nämä ovat riemastuttavat.

Monista muista päiväkirjanpitäjistä kyllä on ettei sanoisi haittaa, mutta eipä tarvitse vierailla niillä ict-sivuilla kolmatta kertaa. Mikä parasta Kari, sanomisistasi saa myös selvän. Mongertajia on liikaa "out there". Taloudellista haittaa taas ei tällaisesta seurannasta ainakaan ole vielä mulle koitunut, sillä ei liene irtisanomisperuste kumminkaan. Ruumiillista haittaa hypetysviihde kyllä aiheuttaa vapaa-aikaan osuessaan - aviollisissa laiminlyönneissä.

Posted by: harri at 05.09.06 09:23

Harri, dellasin tuplakommentin.

Okei, voit olla sitä mieltä, että monet blogit/sivut ovat sellaisia, että ne eivät kiinnosta sinua. Tämä sama pätee tietysti mihin tahansa viestintään: armenialaiset autolehdet eivät esim. kiinnosta minua lainkaan. Niillä (ja monilla blogeilla, jotka eivät ole mielestäni kiinnostavia) on kuitenkin yleisönsä, jonka tarvetta ne täyttävät. Tämä ei ole minulta ns. pois.

Toimittajia noin ammattikuntana blogit tietysti kiinnostavat siksi, että blogit ovat viestintää. Eivät (välttämättä) journalismia, mutta viestintää kuitenkin. Ja kun se on se kenttä, jossa toimittaja toimii, niin jo vain asia aiheuttaa liikehdintää.

Liikehdintä ei kuitenkaan ole sopulimaisen yhdensuuntaista. Oma käsitykseni on, että blogien, wikien ja muiden verkossa toimivien härpäkkeiden avulla voidaan tehdä uudenlaista ja jopa nykyistä parempaa journalismia. Monet ammattiveljet ja -siskot ovat aivan toista mieltä, kts. vaikkapa http://www.karihaakana.net/arkistot/2005/11/blogit_ja_journalismi_seuraava.html ja http://www.karihaakana.net/arkistot/2005/11/toimittaja_jolle_ei_koskaan_ta.html

Posted by: Kari Haakana at 05.09.06 12:47

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)