« Kaikki mukaan | Main | Syke sammuu Kalliossa »

elokuu 20, 2006

The birth of Ilta=Pulu

Hesarissa oli eilen kiinnostava juttu Tanskan mediamarkkinoista. Siellä, kuten täälläkin, ilmaisjakelulehdet kukoistavat. Jutussa mainittiin myös, että Kööpenhaminassa ilmestyy tavallisten ilmaisuutislehtien rinnalla myös ilmaisjakeluiltapäivälehti. Hmm.. Joo!

Jos nyt olisin kymmenen vuotta nuorempi, kaksikymmentä kiloa yrittäjähenkisempi ja kolmekymmentä prosenttia kyynisempi, niin ryhtyisin panemaan pystyyn tuollaista Helsinkiin. Siis: kuusitoista tabloidsivua, viisi kertaa viikossa, jaetaan ständeissä ja iltapäivällä Satasen ja Metron jakajien hylkäämissä jakopisteissä sekä koulujen porteilla.

Sisältölinja olisi nykyisiä iltapäivälehtiä selkeästi keltaisempi ja nuorempi: ei autoarvosteluja tai uskottavuushakuisia pro ydinvoima -pääkirjoituksia farkkurelluposselle vaan reilua postpissisasennetta. Sisältöä ostettaisiin oman toimituksen lisäksi vaikka Stara.fi:ltä. Gawkerilta kopioitaisiin hävyttömästi Gawker Stalker ("Yhteistyössä 020202.fi:n kanssa!"). Tekstariyleisönosasto olisi tietenkin ja siitä jouduttaisiin JSN:ään kerran viikossa. Kuvitelkaa päivittäinen "uutis"lehti City-lehden aihemaailmasta steroideilla.

Ilmoittajia rättikauppiaista, soittoäänten myyjistä ja keskikaljaklubeista.

Lopullisena bisnesideana olisi tietenkin myydä koko läjä jommallekummalle iltapäivälehtikustantajalle pois häiriköimästä.

Posted by Kari at 20.08.06 11:48

Comments

Jos tämä konsepti ei toteudu, niin ihme. Monessa päässä ja aivomyrskyssä luodaan jo city-iltistä.
Kuka ehtii ensin?

Posted by: hintola at 21.08.06 12:51

Jep, tämä lienee idea, joka jonkun muunkin on ollut pakko keksiä koska se minunkin päähäni pälkähti.

Posted by: Kari Haakana at 21.08.06 13:40

Minut voi sitten laskea mukaan. Jos olisin porvari niin tietäisin mihin pääomani sijoittaa.

Posted by: Misha at 22.08.06 17:15

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)