« Olennaisen äärellä | Main | 100 000 rikki »

elokuu 16, 2006

Talsa vähentää väkeä ja suuntaa verkkoon

Taloussanomien yt-neuvottelut tuskin tulivat kenellekään lehteä lukeneelle yllätyksenä. Yllätys on ehkä se, että väkeä vähennetään vasta nyt ja sitä vähennetään niinkin vähän kuin on ilmoitettu, vain yhdeksän henkilön verran.

Kilpailutilanne on murhaava, levikki kehittyy vaisusti ja mainosmyynti ei tunnu vetävän. En tiedä, auttaako siinä tilanteessa yhdeksän ihmisen palkan säästäminen.

Rohkea veto olisi ollut paperilehden lopettaminen kokonaan. Siirtämällä toiminta kokonaan verkkoon Talsasta olisi tehty (Suomen ensimmäinen?) suuren tiedotusvälineen mittaisesti resursoitu verkkomedia. Lisäksi olisi eliminoitu paperilehden valmistus- ja jakelukustannukset, jotka eivät kuusi kertaa viikossa ilmestyvällä lehdellä aivan vähäiset ole.

Toisaalta olisi eliminoitu tietenkin printin mainos- ja levikkitulot. Ne eivät voi ihan mahdottomia olla, kun kuulemma lehti ei ole voittoa tehnyt.

Nyt siis kokeillaan varpaalla vettä. Talsa kehittää päätoimittajansa mukaan "uudenlaista verkon ja lehden yhteistyötä" ja toistaa siis kaikuna Teron tänne viimeistä edelliseen entryyn tekemää kommenttia:

Kohtalonkysymys lehdille on (...) se, miten hyvin lehti- ja web-julkaisu saadaan tukemaan toisiaan.

Saa sitten nähdä, onko lasikuutiossa keksitty jotain ihan oikeasti uutta, vai onko kysymys vain leikkausten perustelemisesta trendikkäällä ilmaisulla.

Disclaimer: Taloussanomat Oy on osa SanomaWSOY-konsernia, johon myös työnantajani Sanoma Magazines Finland kuuluu.

Posted by Kari at 16.08.06 21:08

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)