« The birth of Ilta=Pulu | Main | Käyttöä rullahiiren rullalle »

elokuu 20, 2006

Syke sammuu Kalliossa

Olen nyt pari viikkoa käyttänyt Polarin läskikelloa. Tähän laitteeseen päädyin, kun Samik kommenttiosastolla suositteli. Viimeinen sysäys tuli, kun P. Pekkala haastoi minut konsernin sisäisen propagandaverkon välityksellä johonkin sauvakävele työnantajasi tyytyväiseksi -tempaukseen. Jotain rajaa vittuilullakin.

Niin siis se kello. Oikein mainio. Olen ymmärtänyt, että joillakin onnettomilla ihmisillä on puoliso, joka ns. nalkuttaa. Minulla ei ole tällaisesta kokemusta, mutta tämä väline on aika lähellä: kello vaatii joka aamu vaa'alle, kertoo kuinka paljon saa syödä ja minkä verran pitää liikkua. Hienoa. Kaikenlaista statistiikaakin kertyy, vaikkei sitä pc:lle voikaan suoraan siirtää.

Erään mystisen ongelman olen huomannut. Liikuntareittini on muutaman kerran kulkenut boheemin Kallion läpi ja siellä Polar menee sekaisin. Täsmälleen ottaen sykemittari sekoaa Viidennen linjan ja Porthaninkadun kulmassa.

Kyse ei ole kertailmiöstä. Kello on nitkahtanut täsmälleen samassa kohtaa jo kolme kertaa. Se ei ole sattumaa.

Sekoaminen tapahtuu siis niin, että ensin sydämeni kellon mukaan pysähtyy. Vähän ajan kuluttua sykkeeni on 230 ja sitten sykettä ei löydy ollenkaan. Normaalia sykelukemia alkaa löytyä yleensä vasta Porthaninkadun alapäässä (reittini on siis kulkenut mäkeä alas).

Polarin sivuilla annetaan erilaisia syitä mahdollisiin ongelmiin. Todennäköisin syy lienee kohta kolme, elektromagneettiset häiriöt. Näiden aiheuttajiksi sivuilla luetellaan korkeajännitelinjat, liikennevalot, ratikoiden ja junien sähkölinjat, televisiot, autonmoottorit, polkupyörätietokoneet (kai, bike computers?), moottoroidut harjoitusvälineet (?), kännykät ja turvaportit. Eli suomeksi ihan mikä vaan. Näistä noin kaikkea mahdollista on tuossa kadunkulmassa, mutta missään muualla esimerkiksi liikennevalot, ratikkajohdot tai korkeajännitelinjat eivät ole aiheuttaneet laitteelle mitään ongelmia.

Miksi siis tuolla? Oma teoriani on Karhupuiston toisella puolella oleva Keskuspelastusasema ja sen hämärät radiohärdellit. Tahallaan häiritsevät ihmisten kunnonkohotushankkeita sieltä.

Harmin paikka että Polar tai interweb yleensäkään ei kerro, millä radiotaajuudella sykemittarit viestivät, jotta voisin vahvistaa teoriani.

Posted by Kari at 20.08.06 20:00

Comments

Olisi kätevää jos kännykkään saisi samanlaiset toiminnot.

Miten muuten syötät kelloon ravinnosta saamasi kalorimäärät? Ja mistä saat ne tiedot?

Posted by: pni at 20.08.06 22:41

Minulla tuo läskikello sekoaa kuntopyörästä salilla. Ko. pyörä on yhteensopiva Polarin mittarivyön kanssa ja näyttää siis näytöllään sykkeen. Samaan aikaan ranteessa oleva laite näyttää tuplasykettä.

Harmitti hiukan, menee statistiikat ihan pilalle pyörää polkiessa :) Mutta sitten onneksi keksin, että jos kellon ottaa pois ranteesta ja kiinnittää kuntopyörän sarveen sopivan kauas mittarikonsolista, molemmat toimivat kiltisti.

pni: Tuohon syötetään kalorit juuri niin simppelisti kuin voisi arvella: syömisen jälkeen painetaan nappia, säädetään syöty kalorimäärä plus- ja miinusnapeilla ja painetaan OK.

Se syöty kalorimäärä pitää itse tietää ja siinä se suurin haaste onkin. Ota siinä nyt sitten selvää paljonko Sodexhon riisi/kanayllätyksessä salaatin ja leivän kera on kaloreita.

Posted by: samik at 20.08.06 22:53

FRWD näkyy myyvän tarjouksella F-series-laitteitaan, jolla puhelinhomma onnistuu, tai siis puhelimesta pystyy seuraamaan asioita (http://www.frwd.fi/index.php?46&cmsshow=51;news). Hassua muuten, että parin ensimmäisen päivän aikana kun tietoja piti päivittää, niin otin käteeni kännykän, ennen kuin muistin että siihen kelloonhan niitä.

Kalorien syöttäminen täytyy tehdä käsin nipsuttamalla(kun suuanturianalysaattoria ei tule pakkauksessa mukana). Tämä on tietysti heikko kohta. Hommaa helpottaa kyllä se, että pakkauksessa tulee mukana varsin kattava kaloritaulukko. Varsin kattavalla tarkoitan, että mukana on myös Mäkkärin ja Hesen safkojen kalorilukemat niiden normaalien porkkanoiden lisäksi.

Posted by: Kari Haakana at 20.08.06 22:55

"--vaikkei sitä pc:lle voikaan suoraan siirtää."

Lisälaitteen ostamalla voi?

Ostin tuon miestenmallin silloin kun nuo markkinoille tuli. Korjautin sen vuoden kohdalla pikselivirheiden takia, mutta muuten palveli hyvin niin kauan kuin jaksoin Bicci/kuntosalille maksaa 60e/kk suojelumaksua. Elixian jäsenyyspolitiikka on vaan sen verran ikävä, etten viitsi liittyä uusiksi tauan jälkeen ja olla 12kk sidottuna moiseen maksuun. Esport vois olla yhtä hyvä ohjaajiensa ja tilojensa puolesta ja ilman tuota velvoitetta.

Posted by: Suviko at 21.08.06 10:13

Suviko, ainakaan mallin lisävarusteita listaava sivu (http://www.polar.fi/polar/channels/fin/segments/WeightManagement/WM42_WM41/accessories.html) ei tuollaista tunne. Polarin (puoli)ammattilaistuotteille kuten S625X:lle tällainen lisälaite kyllä on.

Posted by: Kari Haakana at 21.08.06 11:17

Mihin aikaan vuorokautta siellä Kalliossa pyörit? Ja miksi?

Posted by: jal at 21.08.06 13:02

Hmmnnjaaa... Illahkolla, en muista täsmälleen. Kuuden ja yhdeksän välillä, noin.

Jaa miksi? Kävelin, nostin sykettä. Kallio tarjoaa maalaispojalle virikkeitä enemmän kuin pururata.

Posted by: Kari Haakana at 21.08.06 13:39

Hei oli siellä liikuntahaasteessa muutakin kuin sauvakävelyä! Tosin sehän on tosi tehokasta ja kuluttaa kaloreita... Lisäksi Kalliossa kävelysauvojen kanssa saa lisätreeniä kun väistelee ihmisten huvittuneita ja halveksivia katseita. :D

Posted by: Pekka at 21.08.06 16:00

http://www.mobilecalories.com/

Tuolla pystynee jotain kalorinlaskentaa harrastamaan kännykälläkin.

Posted by: Mika at 21.08.06 17:01

tuollainen kello kädessä kyllä ahdistaisi-aina joku komentelemassa.

itse olen aloittanut retkiluistelukauteen valmistautumisen hankkimalla suunnon x9i "rannetietokoneen", koska siinä on gps-laite. vihdoinkin gps pienessä paketissa, vautsivau. kyllä helpottuu tuntemattomien vesien virtapaikkojen ylösmerkkaaminen, matkanteko ja -ennustaminen. ja laitteen pc-softa piirtää niin ihania käppyröitä reiteistä ettei paremmasta väliä.

Posted by: Sami Oinonen at 21.08.06 20:53

Kun meillä Tietokone-lehdessä oli jokin näistä ranne-gepseistä testissä, niin testaaja valitti, että paikannuksen tekeminen kesti aika kauan verrattuna isompiin vehkeisiin kesti aika kauan. Ja eihän niissä mitään karttaa saa näkymään. Mutta ehkäpä ne tietyissä käytöissä ajavat asiansa.

Ahdistavuudesta en tiedä, olen ilmeisesti ahdistuvuusohjautuva ihminen.

Posted by: Kari Haakana at 21.08.06 21:58

Jätkä se niin keskittyneesti hölköttää, ettei huomaa vastaantulijoitakaan.

Posted by: Just Sopivasti at 21.08.06 22:17

jep, kyllähän siinä sai ensimmäistä paikannusta tehtäessä kyykkiä tähtitaivaan alla kymmenisen minuuttia, mutta sitten on pelittänyt hyvin, ja niinhän se suunnon käyttöopaskin varoitteli ettei se kello mikääkin supertietokone ole ja että asiat kestää alussa. aikamoinen mötikkä se tosin on.

kartat saa ladattua siihen pc-softaan, loistavaa.

Posted by: Sami Oinonen at 21.08.06 22:33

Mä en ehdi huomata, täytyy polttaa läskiä!

Posted by: Kari Haakana at 21.08.06 22:43

Palaako se?
Oletko Nutrista kokeillut? Ei tee mieli suklaakakkua sen jälkeen.

Posted by: Anni at 22.08.06 09:32

Kyllä se pikkuhiljaa palaa.

Ei, en ole kokeillut Nutrista (yrjöttävä nimi palvelulla). Ihan noin tarkkaa dataa ravinnostani en tarvitse: suurin piirtein oikea kcal-numero riittää, niin tietää, kuinka paljon pitää kuluttaa.

Posted by: Kari Haakana at 22.08.06 09:41

Kokeilepa seuraavalla lenkillä Hämeentien ja Käenkujan kulmaa, sitä, missä on iso pullomainos. Siellä sekoaa GPS aina ihan totaalisesti. Sekoaisikohan kellokin?

Posted by: Anonymous at 22.08.06 14:15

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)