« Mistä se tuon veti? | Main | Nyt vedetään kookaspähkinä nenään »

elokuu 30, 2006

Nehän ovat kuin kaksi (kovin vähäkalorista) marjaa

Kiloklubi_keventajat.JPG

Kiloklubi (Sanoma Magazines Finland, työnantajani) ja Keventäjät (MTV3, ei mitään tekemistä kanssani) mainostavat tuossa vieressä olevassa Googlen mainospylpyrässä sulassa sovussa päällekkäin. Se on somaa, varsinkin kun kumpikin saitti on huolellisesti piirrusteltu Aftonbladetin Viktklubb.se:n mallin mukaan.

Mutta siis mainoksista. On se vaan hassua. Mediatalojen tuotetasolla ilmeisesti nähdään, että AdWord-mainonta on fiksua, mutta kummallakaan yrityksellä ei ole omaa ratkaisuaan tällaisiin mainontatarpeisiin. Vasen käsi ja oikea käsi, tiedättehän.

Posted by Kari at 30.08.06 10:15

Comments

Ratkaisun luominen on lienee mediatalojen mielestä niin työlästä, että ovat vain tyytyneet Googlen Adwordsiin. Ovat ehkä oikeassa, ehkä eivät.

Mutta uskoisin, näin kustannuslaskelmia tekemättä, että se mediatalo, joka pystyisi monistamaan (ja jatkokehittämään) Googlen Tee ja hoida se itse -mainontamallin, saisi houkuteltua sivuilleen paljon uusia, pieniä mainostajia.

Long tail -ansaintamallilla sitä rahaa on jatkossa kuitenkin tehtävä yhä useammin.

Posted by: Pirkka at 30.08.06 11:18

Isoille kustantajille Googlen käyttöön siirtyminen voi olla prestiisi- ja strategiakysymys. Mainonnanhallinta on sen verran keskeinen osa liiketoiminnassa, että sen luovuttaminen ulkoisiin käsiin kirpaisisi perinteiseen mediamalliin tottuneita toimijoita kovaa ja monella tavalla.

Johtopäätöksistäsi olen jyrkästi samaa mieltä.

Posted by: Kari Haakana at 30.08.06 11:30

Oma ratkaisu Adwords-mainontatarpeisiin? Eli toisin sanoen oma webbi-indekseri/hakukone Googlen kanssa kilpailemaan? Sounds like a plan!

Googlen Adwords/AdSense-malli on kyllä niin herkkä väärinkäytöksille, ja käyttöehdot mahdollistavat klikkauskorvausten maksamatta jättämisen niin heppoisin perustein, että se ei ole mainostusalustana liikeyrityksille kovinkaan mielekäs. Sieltä vaan joskus tulee rahaa ja joskus ei.

Posted by: Kennu at 30.08.06 15:49

Minusta vaikuttaa siltä, että aika monet yritykset mainostavat Googlen AdWords/AdSense-systeemissä ymmrtääkseen miten se toimii, ja pitäisikö tähän reagoida jotenkin.

Googlella ei ole edes toimistoa Suomessa, ja silti se on rohkeimpien arvioiden mukaan jo viime vuonna kahminut 12 prosenttia Suomen internet-mainonnan tuloista. Olisi outoa, jos asiaa ei tutkittaisi.

Minusta kiinnostavaa on se, että Googlen systeemillä ja muilla vastaavilla kenellä tahansa voi olla mainosmedia. Ja esmes minun blogissani on linkkejä mainoksissa www.nokia.fi:hin, vaikka samaan aikaan Nokia ei mainosta lehdessä tai verkkopalvelussa, jonne kirjoitan työn puolesta. Onkohan minulla tässä kilpailevaa yritystoimintaa. ;)

Posted by: Tero Lehto at 30.08.06 17:01

Kennu:"Oma ratkaisu Adwords-mainontatarpeisiin? Eli toisin sanoen oma webbi-indekseri/hakukone Googlen kanssa kilpailemaan? Sounds like a plan!"

Ei kun enemmänkin ajattelin tuota Pirkan DIY-mainosratkaisua.

Posted by: Kari Haakana at 30.08.06 17:40

Näitä DIY-mainosratkaisujahan on Googlen lisäksi esim. RSS-syötepalveluita tarjoavilla firmoilla. Siitä vaan tutustumaan vaikka FeedBurnernin mainossysteemin, demokin (mov) löytyy.

Saman logiikan luulisi toimivan mediataloillekin.

Posted by: Pirkka at 31.08.06 09:41

Tero, Googlella on ollut toimisto Suomessa Mannerheimintiellä jo jonkin aikaa ja siellä istuu toistaiseksi yksi ainoa työntekijä (account manager). Suomen liiketoimintojen johtaja on ilmeisesti juuri palkattu ja paljastettaneen lähipäivinä/-viikkoina.

Kennu, Googlen liikevaihto osoittaa, ettei kovin moni ole kanssasi samaa mieltä tekstimainonnan epävarmuudesta. Sitä paitsi kaikki mainonta on epävarmaa ja epäonnistuu usein.

Posted by: Aki Björklund at 31.08.06 10:37

OT: Pylpyrä (alunperin väkipyörä) on muodoltaan pyöreä. Ei siis pylvään synonyymi.

Posted by: V. I. Hannes at 02.10.06 08:24

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)