« Kaikkia räjähdyksiä ei ole väärennetty | Main | Ostitte sitten senkin »

elokuu 10, 2006

Kohderyhmämagiaa

Jotenkin oli päässyt ohi silmämunieni lipsumaan, että A-lehtien julkaisema Madam muuttaa nimensä Jadeksi. Jos nyt tiedotteen oikein tulkitsen, niin lehden pönäkkyyttä downgreidataan Katriina Wuoristo -luokasta Sanna Saarijärvi -tasoon. Tiedotteessa puhutaan "40+ naisten kohderyhmästä".

Ja katsos perkuletta, sama ryhmä on haussa Sanoma Magazinesin Sara-lehdellä. Levikkitavoitekin on samassa haarukassa Markkinointi&Mainonta-lehden uutisen mukaan. Ja uutisessa ennustetaan, että samalle tontille on tunkemassa lisääkin lehtiä.

Ilmeisesti A-lehdissä(kään) ei luettu Lindholmin taannoista narinaa tai sitten johtoportaassa tiedetään asiat paremmin. Yleensähän siellä kyllä tiedetään.

Disclaimer: Sanoma Magazines julkaisee myös Tietokone-lehteä, jossa olen töissä.

Posted by Kari at 10.08.06 15:21

Comments

Tämä on niin tätä ja tämä on syvältä. Koska markkinamiehet on asialla. Kohderyhmästä kyllä puhutaan, vaikka pitäisi puhua viiteryhmästä.

Esmes nuorten naisten lehdet. Lehti on tarkoitettu vaikkapa 16-18 vuotiaille, jolloin sitä lukevat 12-16 vuotiaat. On kiire olla vanhempi. Ja sitten vanhana päin vastoin.

Tämä mediakäyttäytyminen on yksi itsepetoksen muoto. Sillä ikään kuin yritetään siirtyä kohti sitä ikää, jota ihannoi. Tai ainakin edes lähemmäs.

Posted by: Antti at 10.08.06 20:36

On parempi kohdata kuin viitata. Ainakaan kitnaalla. Siis se ryhmä.

Posted by: Sedis at 11.08.06 16:16

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)