« Tosi-tv:tä journalismista | Main | Poynter selvittää online-uutistoimintaa »

heinäkuu 26, 2006

Aivan neliöinä

Joskus menneisyydessä eli pari viikkoa sitten tietokoneiden kanssa pelehtiminen oli epäilyttävää, asosiaalista ja parhaassa tapauksessa rikollista hommaa. Eli vähän kuin rock-musiikki isoisän nuoruudessa.

Vaan ei enää. Tuoreen tiedotteen mukaan tämänvuotisten nörttien Assembly-kokoontumisajojen "pääyhteistyökumppani" on Microsoft. Kyllä, Microsoft, tuo rento megakorporaatio, jota tietokoneharrastajat kautta maailman rakastavat.

Muita pääsponsoreita ovat Saunalahti, Zyxel ja opetusministeriö.

Microsoft ja opetusministeriö ovat tietysti luontevia kumppaneita hommalle, jonka juuret ovat tietokoneohjelmien kopiosuojausten kräkkäämisen ympärille syntyneessä alakulttuurissa. Pitkälle on tultu sieltä.

Kai ministeri Saarela pistäytyy paikalla tarkistamassa, ettei luvattomia ämpäreitä löydy kiintolevyiltä ja että cd:n heitossa käytetystä välineestä on maksettu kaikki asianmukaiset maksut?

Posted by Kari at 26.07.06 14:30

Comments

Muistaakseni vuoden 1994 Assemblyt järjestettiin jo Helsingin jäähallissa (siinä vanhassa), ja pippaloista oli koko sivun mainos MikroBitissä. Sponsoreita oli jo tuolloin. Lisäksi kymmenen uutiset kävi paikalla.

12 vuotta sitten, eli tietotekniikan pronssikaudella.

Joku paremmin muistava voi korjata, oliko sittenkin kyseessä jo 2000-luku :-)

Posted by: Samuli K at 28.07.06 13:52

No vahvistus löytyi Googlella nopeasti, tietenkin: http://www.byterapers.scene.org/scene-sfpartyt-reports.htm#Asm94.

Mainitaan myös, että jopa CNN olisi käväissyt paikalla (?). Sponsorilistalla kuitenkin esim. Compaq, IBM ja Toptronics (myöhemmin taisi jahdata piraattejakin).

Posted by: Samuli K at 28.07.06 14:03

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)