« Raha sinne missä suu on | Main | Miksi puhelin ei soi? »

kesäkuu 21, 2006

Tule tekemään jotain hommia

Kokemukseni radiotyöstä on varsin rajallinen: tein parin vuoden ajan freenä juttuja Ylen Ykköselle, kanavan kulttuuriohjelmiin.

Ehkä tämä vähäinen kokemukseni on ongelmana, kun en oikein ymmärrä Swelcomin tämänpäiväistä työpaikkailmoitusta. Sivun kokoisella ilmoituksella Hesarissa haetaan radiotoiminnan ammattilaisia, joita ovat mm. ohjelmajohtaja, musiikkipäällikkö ja vastaava ohjelmatuottaja.

Mutta miksi siinä ilmoituksessa ei sanota mitään siitä, millaisille radiokanaville näitä ammattilaisia haetaan? Onko oikeasti niin, että radioammattilaiset tekevät duunia ihan millä asemalla vaan, sen kummemmin välittämättä aseman lähettämän ohjelman sisällöstä? Itse en ainakaan voisi kuvitella lähettäväni hakemusta työpaikkailmoitukseen, jossa kerrotaan, että nyt voisit tulla toimittajaksi yhteen lehteen. Piste. Ei tietoa ilmestymistiheydestä, lehden sisällöstä, tavoiteltavista lukijoista tai muusta.

Ehkä radio vaan on eri juttu.

* * *

Focusta ei sitten tulekaan. Tai ehkä tulee, jos joku muu maksaa viulut. Häh?

Posted by Kari at 21.06.06 10:53

Comments

Ehkäpä Swelcomissa arvellaan tai suorastaan toivotaan, että niillä radioammattilaisilla, joita he töihin hakevat, on jo tietoa siitä, millaisia kanavia Swelcom on perustamassa. Radiotoimilupapäätösten yhteydessä yhtiö hahmotteli julkisuudessa vähän tulevaa ja varmasti radiomaailmaan lonkeronsa ulottaneilla on myös vinkkiverkostojensa kautta taustatietoa hankkeesta.

Posted by: Tuomo at 21.06.06 11:23

Swelcomista on kerrottu, että tekeillä on miehille suunnattu Rock FM ja naisille suunnattu Lady FM. Näillä tiedoilla pitäisi siis työpaikkaa hakea?

Voi tietysti tosiaan olla, että jossain seinän takana on patukkaa tarjolla. Mutta miksi sitä ei sitten painettaisi ilmoitukseenkin?

Tämä lienee markkinointia. Olen aina ollut täysi uuno mitä markkinointiin tulee.

Posted by: Kari Haakana at 21.06.06 12:05

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)