« Lisää videovääntöä | Main | Otatko jalat pois pöydältä, ihmiset kattoo »

kesäkuu 14, 2006

Logotapetti (homage a Daddalie)

Amerikkalaisissa gaaloissa ja muissa kissanristiäisissä on jo vuosikausia ollut sellainen tapa, että tapahtumaan osallistuvat ihmiset kuvataan/kuvautetaan erityisen sponsoritapetin edessä, yleensä pippaloiden sisäänkäynnin punaisella matolla (esimerkki tästä tavasta mm. Go fug yourselfissä).

Hommahan siis toimii niin, että tapetin avulla sponsorit saavat näkyvyyttä ja osallistujat saavat itsensä kätevästi kuvautettua heti sisääntullessa, kun naama on vielä kasassa (luulen).

Tapa on alkanut yleistyä Suomessakin. Näkyvimmin homma toimi edesmenneessä MTV3:n kiekkolähetyksessä, jossa sponssitapetti oli viritetty erätaukojen pelaajahaastattelupisteeseen ison maailman mallin mukaisesti.

Viime viikolla bongasin tavan työntyneen jo Ilta=Sanomiinkin. Rita Tainola raportoi ravintola Teatterin jostain kesäpippaloista ja jutun kuvista suurin osa oli henkilökuvia logotapetin edessä. Millähän ilveellä kuvaaja (sori, lehti hukassa ja kuvaajan nimi sitä kautta myös) on tässä tapauksessa saatu tapettihommaan mukaan? Vaihtoehtoisia taustojakin varmasti oli olemassa, joten kyse on ymmärtääkseni ollut tietoisesta päätöksestä.

Ehkä logorullan edessä kuvaamisessa on kysymys jäljittelystä. Kun kerran amerikkalaisissa pippalokuvissa on tällaista estetiikkaa, niin siirretään se sitten tännekin. Glamour by association tai jotain.

Posted by Kari at 14.06.06 11:23

Comments

Se kuvaaja saa niistä kuvistaan rahaa. You know, suuren maailman malliin?

Posted by: Sampsa at 15.06.06 10:12

Ai siis pippaloiden järjestäjältä tai sponsoroijalta? En oikein jaksa/halua uskoa, ainakaan IS:n tapauksessa.

Posted by: Kari Haakana at 15.06.06 13:57

Sille on näytetty paikka. "Kuvaa tässä tai lennät ulos.". Tai sitten juomatarjoilullahan tehdään aina ihmeitä. Tai sitten se ei ole edes miettinyt asiaa.

Voi jopa olla, että hän on halunnut kuviin suuren maailman meininkiä - estetiikan kustannuksella.

Posted by: Antti at 16.06.06 10:40