« Kirjoitustaitoinen tiedottajamme on lomalla | Main | Ei krediittejä »

toukokuu 26, 2006

Sissiantimarkkinointikampanja

Jengi kääntää Seiskoja väärin päin aivan fiiliksissä. Selvityspyyntöjä henkilötiedoista lähetellään. Allerin toimitalon edessä on iltapäivällä mielenosoitus.

Matin blogissa pohditaan, miten media suhtautuu uudenlaiseen, suurimmalta osaltaan verkon avulla tehtävään mediakritiikkiin tai antimediakativismiin. Minusta ainakin Seiska on suhtautunut kohtuullisen hyvin: keskustelupalsta on edelleen pystyssä (mitä nyt silloin tällöin natisee käyttäjäkuorman alla).

Vedetäänpä allegoria: kuinka moni makkaravalmistaja katselisi sivuilleen rynnivää, kymmentuhatpäistä laumaa, joka morkkaisi valmistajan lenkkiä sen vastenmielisen (mutta laillisen) kääreen takia? Media, noin pääsääntoisesti, ymmärtää ja sallii tällaisen toiminnan. Hämeen Sanomat tosin pisti fooruminsa kiinni, joten ei tämä ihan kaikissa tapauksissa toimi.

Eri asia sitten on, tuleeko toimitus edes omille nettifoorumeilleen puolustamaan toimintaansa tai kertomaan, miksi jokin asia lehdessä tai verkkopalvelussa on niin kuin on. Yleensä ei tule: keskustelufoorumit toimivat yleisötiloina, joissa toimituksen edustajia ei näy. Osittain kyse voi tietenkin olla kiireestä ja muistamattomuudesta, mutta osittain kyse varmasti on toimittajien haluttomuudesta keskustella yleisön kanssa. Tämä asia tosin tulee muuttumaan, hitaasti mutta varmasti.

Posted by Kari at 26.05.06 11:19

Comments

Huomaa, että porukalta on viety lelut liian varhain, jos niitä lapsena on edes ollut.

Maailma on kyllä hauska paikka, kun löytyy tällaisia spektaakkeleja. Vappuna makasiinit, nyt tämä. Mitähän ensi viikolla?

Posted by: anon at 26.05.06 11:48

Ai niin, Hämeen sanomat on avannut keskustelupalstansa.

Posted by: anon at 26.05.06 11:49

Onpa pahuksen lapsellista porukkaa, ensin tuo naurettava adressiviritys, lehtien kääntely telineissä. Ehkä kyse on sitten vaan murkuista, mutta jos aikuisetkin...?
Tuo Lordi kuuluu kommentteineen samaan sakkiin. Tyyppi on sentään reippaasti yli kolmekymppinen.

Posted by: harri at 26.05.06 13:09

Miksi sinänsä vähäinen asia sai tällaiset mittasuhteet. Musiikki ja kansallistunne - niihin suhtaudutaan fanaattisesti. Ne ovat yhteinen nimittäjä sille muilla mittareilla heterogeeniselle joukolle, joka nyt pitää meteliä.

Vaikka kaikki on nyt henkilöitynyt Lordiin ja etupäässä Seiskaan, niin tämä on oire jostain laajemmasta.

Viihde ja uutiset, viihde ja todellinen elämä ovat jatkuvast syvemmin sekoittuneet keskenään, eikä niiden välille voi vetää selvää rajaa. Siksi Hämeen Sanomien "Tämä on vain viihdettä" perustelu ontuu. "Tämä on vain elämää" kenties toimisi.

Julkkisjuoruthan ovat suora jatkumo sille tarpeelle, johon ennen vastasi perälän kylän juoruämmä, joka juoksi talosta taloon kertomassa Kissalan talon uudesta vävyehdokkaasta. Sille mummolle kyllä sanottiin, jos se meni liian pitkälle. Osasi vähän aikaa olla hiljaa.

TV:n realityt toivat mukanaan sen mahdollisuuden, että periaatteessa kuka tahansa voi HALUTESSAAN ainakin yrittää astua julkisuuteen. Se madalsi julkisuuskynnystä. Nähtävästi puolin ja toisin.

Posted by: Antti at 26.05.06 13:15

Esimerkki Karin mainitsemaan asiaan jo löytyy: Urheilulehden keskustelupalstoilla toimitus on aika aktiivisesti mukana. Muun muassa kiistelty, toisten rakastama ja toisten vihaama, jääkiekkotoimittaja Petteri Sihvonen keskukstelee siellä lukijoidensa kanssa. Lisää: www.urheilulehti.fi

Posted by: Matti at 26.05.06 16:20

Hiipinä, käytöstapojen katoaminen varsinkin nettiviestinnässä on toki tuttu ilmiö. Tappouhkauksia ei ole tullut, mutta palautteesta on käynyt kipeällä tavalla selväksi, että tietotekniikkalehden toimittaja a) saa rahaa Micro$oftilta b) ei ymmärrä mitään tietotekniikasta c) on merkittävällä tavalla osallinen salaliittoon, jonka jäseniä ovat SanomaWSOY, Oracle, Bilderberg-seura, natsit ja katolinen kirkko.

Idioottien ja asiattomuuksia viljelevien kanssa ei kannata keskustella ja laittomat uhkaukset ovat poliisiasioita. Mutta tuskin kaikki palaute ja keskustelu tähän lokeroon putoavat?

Posted by: Kari Haakana at 29.05.06 08:59

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)