« Blogosphere: Blogiointi yleistyy kahmaloittain | Main | Webin ja paperilehden suhteesta »

toukokuu 16, 2006

Kulttuuri- ja mielipidelehtien hakemukset saatiin kulttuurilehtilautakunnan eilisessä viimeisessä kokouksessa käsiteltyä. Pienlehdet saavat siis todennäköisesti tänäkin vuonna rahansa juhannuksen tienoilla ja laskuja voidaan käydä maksamaan.

Istuin nyt toista vuottani tässä elimessä, joka siis antaa OPM:lle suosituksia rahojen jaosta. Homma on ollut aika suoraviivaista yhtä ongelmaa lukuunottamatta.

Uskonnollisten lehtien tuki on nimittäin pantu ministeriössä samaan kasaan kulttuuri- ja mielipidelehtien tuen kanssa. Tämä on hiertänyt ainakin minua. Uskonnolliset lehdet kun ovat varsin erilaisia julkaisuja kuin "perinteiset" kulttuuri- ja milipidelehdet. Siinä missä kulttuuri- ja mielipidelehdet ovat olemassa yhteiskunnallista ja kulttuurialan keskustelua varten, uskonnolliset lehdet ovat pääasiassa julistusta ja tunnustuksellista tekstiä. Keskusteluksi niitä on vaikea mieltää, lehtien tekstit kun muistuttavat enemmänkin saarnoja (sanan varsinaisessa merkityksessä).

Asiaa ei yhtään auta se, että uskonnolliset lehdet ovat monissa tapauksissa laadultaan kehnoja. Voi olla, että rukoukset, uskonnollisaiheiset piirrokset ja lasten puuhapalstat ovat kohdeyleisölleen tärkeitä, mutta maallistunut mieleni ei oikein pysty asettamaan tällaisesta materiaalista koostuvaa, muutamasta taitetusta A4-arkista nidottua julkaisua samalle viivalle Tanssi-lehden, Voiman tai Rondon kanssa. Tai jos asetan, niin lopputulos ei ole uskonnollisille lehdille kovinkaan mairitteleva.

Asian voi tietenkin ajatella niin, että uskonnollisia lehtiä arvioitaisiin jotenkin toisenlaisilla mittareilla kuin muita tukea hakevia lehtiä. Mutta mitä ne mittarit sitten olisivat? Ja jos tehdään jako uskonnollisiin ja ei-uskonnollisiin lehtiin, niin pitäisikö kenttää jakaa jotenkin muutenkin? Eiväthän musiikkilehdetkään toimi samalla tontilla kirjallisuuslehtien kanssa.

Äh.

Posted by Kari at 16.05.06 11:26

Comments

Niinpä niin. Eikös se mennyt jotenkin näin:

"Herra, anna minun seesteisenä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne mitkä voin, ja viisautta tietää mikä mitäkin on."
- Fransiskus Assisilainen

(Jos minulla olisi asiasta mielipide, olisi se luultavasti lähellä omaasi. Ehkä.)

Posted by: Sampsa at 17.05.06 09:45

Asiasta viidenteen. Linkkiesi kautta päädyin Voima-lehden sivuille ja siellä linkki McDonaldsin "parodiana tehtyyn" peliin. Ihan järkyttävä...Mäkkärin pisteet sen kun alenenevat entisestään.

http://www.mcvideogame.com/index-fin.html

Posted by: Mindy at 17.05.06 11:58

Tarkennus ekaan kommenttiin:

"God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference."

On Tyyneys-rukouksena tunnetun rukouksen alusta, kirjoittaja on Reinhold Niebuhr, amerikkainen teologi ja yhteiskuntatieteilijä.

Posted by: Hintola at 17.05.06 13:35

Kovinpa täällä ollaan hartaita.

Mindy, en ole aivan varma siitä, onko videopeli aivan sataprosenttisen tarkka kuvaus pikaruokabisneksestä.

Posted by: Kari Haakana at 18.05.06 12:27

Tämä palautti mieleeni Leila-tädiltäni aikoinaan saamani ajatuksen: Muutetaan kirkollisvero haittaveroksi.

Posted by: Petja at 18.05.06 19:35

comment2 ńåźń ļīä ķąšźīņčźąģč āčäåī

Posted by: kudrjash at 24.11.09 20:26