« Avoimuutta peliin | Main | Saunavuoro peruttu »

toukokuu 05, 2006

Pari lööppilinkkiä viikonvaihteeksi

Napit vastakkain -ohjelmassakin mukana ollut Erkki Karvonen on kirjoittanut Aamulehteen alion otsikolla ""Lööppipäästöt" ahdistavat lapsia" ja julkaissut sen myös web-sivuillaan. Web-versio on Karvosen mukaan lehtikirjoitusta laajempi.

Osmo Sarin kerää netissä adressia, jolla vaaditaan "asiallisempaa ja inhimillisempää iltapäivälehti- ja lööppikulttuuria". Adressi on tarkoitus luovuttaa iltapäivälehdille tämän vuoden loppupuolella "jos adressi kasvaa riittävän isoksi".

Lööppiasiaa käsittelee kolumnipalstallaan Ilta=Sanomissa lehden entinen päätoimittaja Vesa-Pekka Koljonen. Koljonen vetoaa, kuten hänen asemassaan pitääkin, sananvapauteen. Koljosen mukaan

koko lööppikeskustelun kummallisimpia piirteitä on ollut, että sananvapausnäkökulma on puuttunut täysin. Siitä eivät ole olleet huolissaan tutkijat, poliitikot, oikeusoppineet eivätkä juristit.

Tässä Koljonen on tietenkin väärässä, ainakin toimittajien suhteen. Iltapäivälehtien (pää)toimittajat ovat puhuneet sananvapaudesta koko ajan, Helsingin Sanomissa parikin toimittajaa on kolumneissaan puolustanut iltapäivälehtien lööppilinjaa juuri sananvapaudella ja viimeksi sananvapausargumenttia käytti Journalisti-lehden arvostettu toimittaja Timo Vuortama yliökirjoituksessaan.

Posted by Kari at 05.05.06 15:38

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)