« Ilta=Sanomatkin tarjoilee videoita | Main | Avoimuutta peliin »

toukokuu 04, 2006

Lööppirintamalla hiljaista

Kulttuuriministeri Tanja Karpela on ilmaantunut kannattamaan Maria-Kaisa Aulan lööpitön kassa -ideaa. Toisaalta Karpela puhuu Kotimaa-lehden haastattussa ihan järkeviäkin. Hämmentävää.

Yle Radio 1:ssä klo 14.03 lähetettävässä Napit vastakkain -ohjelmassa väittelevät Iltalehden päätoimittaja Kari Kivelä ja Tampereen yliopiston tiedotusopin professori Erkki Karvonen aiheesta "Lööpit - arvokasta journalismia vai tyhjänpäiväisiä melunlähteitä?". Kumpi lienee kumpaa mieltä? Ohjelma on uusinta. (EDIT: ohjelma on jo tarjolla mp3:na)

Karpelan haastattelusta silmään sattui Pauli Aalto-Setälän Kotimaan sivuilla julkaistava blogi, joka on yksi seitsemästä lehden blogitarjokkaasta. Ensimmäisessä entryssään Pauli (Iltalehden entinen päätoimittaja) on sitä mieltä, että lapsille haitallinen mediasisältö tulee pääasiassa muualta kuin iltapäivälehtien lööpeistä. Ylläripylläri. PS-osuudessa Aalto-Setälä kertoo myös pienen siivun salattua lööppitietoa: "raaka väkivalta lööpeissä myy nykyään huoltoasemilla, mutta ei kauppojen kassalla".

Jos tämä tieto perustuu Aalto-Setälän edellisestä työpaikastaan mukaansa ottamiin levikkimyynnin tilastoihin, se avaa kaikenlaisia jännittäviä mediapsykologisia spekulaatiomahdollisuuksia. Ja kertoohan lause tietenkin siitäkin, miten tarkalla sihdillä iltapäivälehtien lööppisuunnittelu ja -seuranta toimii.

Posted by Kari at 04.05.06 10:12

Comments

Lööpitön kassa.. Sama kuin tupakaton kassa. "Näin suojelemme nuoria."

Huonoin idea ikinä.

Posted by: Jasmo at 04.05.06 10:48

Legendaarisen Leila-tätini mukaan, jos maalaisliiton suunnalta alkaa kuulua järkeviä juttuja, on syytä vähentää viinan käyttöä.

Posted by: Petja at 06.05.06 21:30

Tuossa Karpelan haastattelussa esiintyvä "maltillisuus" tosiaan hämmentää. Viime kädessä tuosta saa kuitenkin tekopyhän oloisen kuvan, kun kulttuuriministerimme noin korostaa sananvapautta, vaikka on viimeisen vuoden aikana itse korostunut sananvapauden aktiivisena rajaajana (vrt. tekijänoikeuslakisotkut ja kirjastojen internet-yhteyksien sensurointi).

Posted by: Perttu at 08.05.06 10:24

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)