« "Lapsiseksi" | Main | O'Reilly epäilee blogosfääriä »

toukokuu 30, 2006

Lapsia syömään

Armoitettu ironisti Tuulikki Ukkola revittelee Mediaviikossa Lordin tiimoilta. Natsikortti käytetään jo toisessa kappaleessa:


Natsinuoriso osoitti 30-luvulla voimaansa kristalliyönä. Siinä saivat juutalaiset kyytiä ja esimakua tulevasta. Suomessa vuonna 2006 fanaattinen nuoriso polttaa makasiineja ja tehtailee nettiin tiedotustutkijoiden ihannoimaa kansalaisjournalismia, uhkailukampanoita (sic).

Ukkolan pöräys pääsee kliimaksiinsa neljänneksi viimeisessä kappaleessa:

Olen hyvin pettynyt, että sananvapauden viimeinen linnake, Seiska, taipui nettipainostuksen alla.

Onni sentään, että taipuminen loppui ja sananvapauden viimeinen linnake hakee sananvapauden (tai tietoliikenteen, tulkinnasta riippuen) rajoja oikeudesta.

Posted by Kari at 30.05.06 15:47

Comments

Onko toi ironiaa? Ellei ole:

Mistä hemmetistä näitä pösilöitä riittää??? Aina on näitä minkkiturkkirouvia, joilla ei ole mitään tajua nuorisoon liittyvistä asioista.

Mieleen tulee hakematta heti Ministeri Uoskukainen, jonka mielestä nuorten vaatimukset koulun kasvisruoasta oli merkki siitä, että vanhemmat ovat lellineet kakaransa pilalle - eipä juolahtanut mieleen, että moni nuori tekee päätöksen kasvissyönnistä nimenomaan eettisin perustein.

Posted by: Tiina Kaarela at 30.05.06 16:01

Kyllä sen täytyy olla ironiaa. Ei kukaan tuollaisia tosissaan heittele.

Posted by: Kari Haakana at 30.05.06 16:13

Eikös Mediaviikko ole aikaisemminkin onnistunut hämmentämään meitä teksteillään. Silloin kauan kauan sitten kun vielä oli Karpelaa, Teostoa ja masinointia.

Posted by: pni at 30.05.06 17:00

Kyllä Mediaviikko on taas osoittanut olevansa Suomen ykkösjulkaisu "kärryiltä putoamisessa".

Posted by: Schizo-Janne at 30.05.06 18:35

Pni, täytyy muistaa myös Ukkolan omat traumat kansalaisten sananvapauden käytöstä: http://www.karihaakana.net/arkistot/2006/01/kommentoinnin_sietaemaetoen_ai.html

Posted by: Kari Haakana at 30.05.06 21:11

Sattuipa sopivasti. Tuulikki tarjosi oivan esimerkin omaan juuri julkaisemaani kirjoitukseen "Lordi-keskustelun oppi journalismille" siitä, miten journalistit vastaavat kansalaisten mediakritiikkiin sananvapauden puolustuksella eli kuin ampumalla norsupyssyllä hiirtä. Täysin väärällä aseella siis. Lisää aika pitkästi: http://mattilintulahti.net/mediablogi/2006/05/30/lordi-keskustelun-oppi-journalismille/

Posted by: Matti Lintulahti at 30.05.06 21:42

Schizo-Janne ja pni: Tuskin rouvan sanoja nyt voidaan ihan tuosta vain iskeä Mediaviikon suuhun, vaikka kieltämättä julkaisija omalla tavallaan teksteistä vastaakin. Vai mitä muut ajattelee?

Muuten kysynpä tässä samalla itseäni askarruttaneen asian: kuinka kauan Mediaviikko vielä elää? Uutisissa on melko laiska tahti (on tosin ollut aina), blogien otsikoiden julkaiseminenkin osoittautui huonoksi vedoksi, jo legendaariseen asemaan noussut Karpela-moka jne. jne.

Itse veikkaan, että mediaviikko hyytyy vuoden 12 kk:n sisällä. Veikkauksia?

Myös matti saa veikata, vaikka kuuluukin "Mediaviikko-jengiin".

Posted by: Jonde at 31.05.06 11:40

Jonde, veikkaamaan en käy, mutta toisesta pointsistasi olen samaa mieltä: vieraskolumnit eivät ole samalla tavalla toimituksen tuottamaa sisältöä kuin esim. uutiset. Ne eivät siis kuvasta toimituksen linjaa. Tämä ei kuitenkaan tyhjennä oikeudellista vastuuta julkaistusta kamasta.

Posted by: Kari Haakana at 31.05.06 12:51

Jonde ja Kari: Totta on että vieraskolumni ei ole Mediaviikon suusta tullutta (siksipä nimessä on tuo 'vieras'), mutta näin kuluttajana näen että se on osa Mediaviikkoa ja näin siis osaltaan vaikuttaa siihen miten minä koen kyseisen julkaisun.

Posted by: pni at 31.05.06 13:49

Pni: niin, ei se kolumni varmaan tyhjyydestä ole tupsahtanut (tai no...).

Posted by: Kari Haakana at 31.05.06 13:58

Jonden kommentti kertoo journalistien ja lukijoiden välisistä erilaisista näkökulmista mediaan, mistä aiheesta kirjoitin blogissani. Jonden mielestä, koska kirjoitan Mediaviikkoon kolumneja säännöllisen epäsäännöllisesti, minun täytyy kuulua Mediaviikon jengiin. Itse taas journalistina en pidä kolumnien kirjoittamista vielä merkkinä siitä, että kolumnisti kuuluisi automaattisesti kolumnin julkaisijan jengiin.

Posted by: Matti Lintulahti at 31.05.06 16:11

Sivua http://www.karihaakana.net/arkistot/2006/01/kommentoinnin_sietaemaetoen_ai.htm ei löydy. Onko osoite oikea?'

Not Found

The requested URL /arkistot/2006/01/kommentoinnin_sietaemaetoen_ai.htm was not found on this server.
Apache/2.0.54 (Fedora) Server at www.karihaakana.net Port 80


Posted by: Ossi Mäntylahti at 31.05.06 16:24

Kirjoitin, että ”myös matti saa veikata, vaikka kuuluukin ’Mediaviikko-jengiin’”, eli pistin heittomerkit sanan ympärille sen takia, että yritin välttää keskustelua tästä aiheesta. Noh, epäonnistuin.

Jos luet tarkasti, huomaat, että juuri kirjoitin, että ”tuskin rouvan sanoja nyt voidaan ihan tuosta vain iskeä Mediaviikon suuhun, vaikka kieltämättä julkaisija omalla tavallaan teksteistä vastaakin”, eli voin vakuuttaa ymmärtäneeni eron vakkarijengin ja satunnaisten kolumnistien välillä. No hätä sen suhteen.

Mediaviikon kaltaiselle julkaisulle on ehdottomasti kysyntää. Seksikäs ala näyttää kiinnostavan myös henkilöitä, jotka työskentelevät täysin erilaisella alalla. Pistäkäähän kilpaileva saitti pystyyn :D

Posted by: Jonde at 31.05.06 16:33

Täytynee parantaa ironian lukutaitoani ;-)

Posted by: Matti Lintulahti at 31.05.06 19:58

Piti tulla tänne vielä veistelemään.

Nääs pari kk:ta sitten yritin provosoida porukkaa arvailemaan koska mediaviikko kuukahtaa. Nyt näyttää siltä että viimeinen stoori on ilmestynyt 17.7. ja ainakaan en itse ole huomannut mitään "saitti kesälomalla" -ilmoitusta. Toisaalta mediaviikon uutistahti on aina ollut tyyliin juttu/päivä, joten tämä voi olla vain sattumaa. (Anyway, olen saanut avautua, joten poistun rannalle.)

Kari, sun kannattaisi varmaan kyhätä joku 'tuoreimmat kommentit' -osio tai vastaava, jotta keskustelu näihin vanhoihin stooreihin voisi jatkua. Vai ?

Posted by: Jonde at 25.07.06 16:26

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)