« Ja leffan tekoa seurataan blogissa | Main | Sissiantimarkkinointikampanja »

toukokuu 25, 2006

Kirjoitustaitoinen tiedottajamme on lomalla

HKL:n spåraliikenne tökki eilen vaihdevian vuoksi. Ja kun Helsingin julkisen liikenteen toiminta tökkii, tökkii myös asiasta tiedottaminen. Kummallinen sääntö.

Legendaarisia selityksiä asiasta aamun Helsingin Sanomissa:

Kolmen aikaan Aleksanterinkadun pysäkkien infotaulut alkoivat vihdoin kertoa, että odotettuja vuoroja ei tule.

HKL:n Töölön työnjohdosta kerrottiin, että tekstejä ei saatu tauluihin aikaisemmin, koska ”ihminen, joka ne osaa laittaa, on lomalla ja sijaisen järjestämiseen meni aikaa”.

HKL:n raitioliikenneyksikön johtajan Timo Ketolan mukaan pysäkeille olisi pitänyt lähteä tietoa poikkeusreiteistä jo aamupäivällä, kun selvisi, että katkoksesta tulee pitkä.

”Mutta laput on oikeastaan todettu ihan turhiksi. Lapun pitäisi olla hirveän suuri – suurin piirtein niin, että siihen kävelee päin. Jostakin syystä ihmiset eivät näe lappuja ollenkaan”, Ketola pohti.

Ihan nyt tiedoksi, että ne laput ovat ihan varmasti täysin turhia, jos niitä ei ole ollenkaan. Ja nehän voisivat olla niin suuria, että niitä päin kävelee: ratikkapysäkkien katoksissa on neliökaupalla käytettävää tilaa.

Ja ne infotaulut. Eihän nyt vaan ole tilattu ja rakennettu sellaista järjestelmää, johon tiedon syöttäminen vaatii jotain erikoisosaamista? Eikö systeemin pitäisi olla sellainen, että sinne voi tekstiä työntää selaimella yksinkertaisen syöttölomakkeen avulla? Tai vaikka kännykällä, jos niikseen tulee.

Aiemmin aiheesta:
Spårahäläri
Ystävämme sinisissään
Spåratietoa tekstarilla

Posted by Kari at 25.05.06 12:12

Comments

Kyllä ne laput näyttävät olevan melko turhia. Pari viikkoa sittenhän muutama sporalinja kulki keskustassa poikkeusreitillä yhden sunnuntaipäivän, kaisaniemenkadun töiden takia.

Ainakin rautatieaseman sporapysäkeille oli laitettu ihan reilu määrä ilmoituksia, joissa kerrottiin että liikenne kulki Aleksin kautta. Monet katoksen luona turhaan odottavat näyttivät jopa lukevan laput, mutta sinnikkäästi jatkoivat odotteluaan.

Posted by: Josku at 25.05.06 12:50

Luultavasti vikatiedotusjärjstelmään täytyy syöttää kryptisiä koodeja, jotka vastaavat etukäteen nimettyjä vikatilanteita:

A41908 = Vaihdevika Mannerheimintien ja Nordenskjöldin kadun risteyksessä.

A3826 = Humalaltunut mieshenkilö jäänyt metron alle, mutta selvinnyt vammoitta

A641 = Kertalippu metroliikenteeseen

Posted by: Henri at 25.05.06 23:47

Henri, tätä minäkin epäilen ja pelkään.

Posted by: Kari Haakana at 26.05.06 10:11

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)