« Talentumilta uusi lehti | Main | Mogulit vauhdissa »

huhtikuu 27, 2006

Moralistit haluavat kieltää lihan syönnin!

HS:n politiikan toimittaja Juha Akkanen antaa oman panoksensa lööppikeskusteluun aamun lehdessä (€). Panos jää vähäiseksi; lähinnä kyseessä on jo puhki jauhettujen sensuuri- ja eikö ikävistä asioista saa puhua- argumenttien toistaminen parilla kököllä liioittelevalla vertauksella ("Mutta jos kerran rajoitusten tielle lähdetään, miksei mentäisi kerralla pidemmälle? Esimerkiksi kaupan lihatiskillä lapset joutuvat tuijottamaan murhattuja ja paloiteltuja eläinparkoja") lihotettuna.

Akkanen ja muut samaa linjaa vetävät toimittajat vetävät kovin äkkinäisesti lasten vanhempien puheenvuorot lööpeistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista koko median toiminnan rajoittamiseen tähtääviksi masinoinneiksi. On ilmeisen vaikea ymmärtää, että puhe ei ole median sensuroinnista vaan tiettyjen lehtien markkinointikeinoista ja niiden sopivuudesta. Tästä meidän pitäisi keskustella.

Helsingin Sanomillakin on, ainakin pääkaupunkiseudulla, mainosjulisteita joissakin myyntipisteissä. Näissä mainosjulisteissa ei ole ollut eksplisiittisesti Espoon perhesurmaa kuvailevia otsikoita. Tarkoittaako tämä sitä, että HS ei ole kertonut asiasta? Että joku on sensuroinut HS:n uutisia? Että HS:n journalistinen integriteetti on mennyttä? Ei kai?

Asiaan liittyen Pelastakaa lapset ry. on puuhaamassa seminaaria lapsista ja mediajulkisuudesta 6. kesäkuuta. Pyysivät aukomaan päätä aiheesta, kun olen aukonut sitä täälläkin. Puheenvuoroja on kuulemma tilattu JSN:n ja MEN:n edustajilta, muutamilta tutkijoilta ja Maria-Kaisa Aulalta. Toisen iltapäivälehden päätoimittajaakin on kysytty, mutta osallistuminen on epävarmaa.

Posted by Kari at 27.04.06 11:07

Comments

Lihaa kannattaa syödä, elämä menee muuten turhan hankalaksi.

Esimerkiksi B12-vitamiini viihtyy vain eläinkunnan tuotteissa ja kasvikunnasta sitä on tosi vaikea saada. Erityisesti vegaanit ovat vaaravyöhykkeessä.
B12-vitamiini auttaa rakentamaan suojaavan myeliinikerroksen aivohermojen ympärille. Aivot eivät osaa viedä viestejä eteenpäin tarpeeksi nopeasti ilman tätä eristekerrosta.

Pelasta vegaani hermosolujen tuholta, muistinmenetykseltä ja masennukselta kertomalla hänelle, että B12 pitää ottaa purkista jos kunnon ruoka ei kelpaa!

Posted by: veteraaniurheilija at 27.04.06 12:12

Täytyypä panna muistiin.

Posted by: Kari Haakana at 27.04.06 14:30

Toimittajien kolumnit ovat yleistyessään menneet tasoltaan alas. Ne alkavat muistuttaa yhä enemmän paikallislehtien minimalistista linjaa. Mikä tahansa nenän eteen osuva kelpaa jutun aiheeksi: ja mikä pahinta, vielä pitkän jutun.

Samaan aikaan asiajuttuja tiivistetään niin, että asia häipyy. Jää vain journalismi ja virheet.

Posted by: Sedis at 27.04.06 18:29

HS:n keskustelupalstalla Akkanen saa aikas jyrkkää ja erinomaisesti perusteltua palautetta. Katsokaa erityisesti nämä: http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=628092, http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=628306 ja http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=628378

Posted by: Kari Haakana at 27.04.06 21:33

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)