« Keskittyisitte nyt vaan niihin säätiedotuksiin | Main | "Tarkoituksen ajama media" »

maaliskuu 30, 2006

Minne sitä menisi?

Tämä entry ei liity mediaan eikä oikeastaan tekniikkaankaan. Mutta se liittyy Pariisiin. Lisää siis alasivulla.

Pers-Janne valitteli, kuinka surkeita asioita ovat mobiilit matkaopasviritykset. Olen pitkälti samaa mieltä. Muutamia on tullut kokeiltua eivätkä ne ainakaan minun käytössäni ole olleet kovinkaan käteviä.

Jannen kommenttiosastolla "Foster" esitteli omaa metodiaan saada hyviä vinkkejä käymisen arvoisista kohteista vieraassa paikassa. Koska olen lähdössä viikonlopuksi Pariisiin, otan metodin (hieman soveltaen) käyttöön ja kysyn teiltä, hyvät lukijat:

1. Missä ravintolassa käyt Pariisissa säännöllisesti? (Koska tiedän, hyvä lukija, että käyt säännöllisesti Pariisissa ja siellä aina siinä brasseriessa, jossa on hyviä etanoita.)

2. Mikä (mielellään useammin kuin kerran sinua palvellut) ravintola on jäänyt mieleesi erityisen miellyttävänä kokemuksena?

3. Missä pariisilaisessa ravintolassa olet aina halunnut käydä?

Posted by Kari at 30.03.06 12:08

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.karihaakana.net/mt/mt-tb.cgi/2

Comments

http://www.mcdonalds.fr/

Posted by: Anonymous at 30.03.06 15:45

Niin joo, tuollahan saa polttaa. Nyt pitäisi sitten aloittaa tupakointi.

Posted by: Kari Haakana at 30.03.06 16:12

Mee Anvers-metroasemalle. Siitä pääsee mukavalle pikku kadulle, jossa on tosi paljon erinomaisia ravintoloita.

Posted by: Juhana at 30.03.06 17:46

Ykköseen ja kakkoseen: La Coupole Montparnassen alueella. Olen tainnut neljä kertaa vierailla ja viimeistä käyntiä lukuunottamatta on aina ollut _todella_ ihana kokemus (viimeisellä kerralla tosin "vain hyvä").

http://www.flobrasseries.com/coupoleparis/

Posted by: Asmunder at 30.03.06 19:14

Siellä kyllä syö hyvin kun vähän katsoo mihin kävelee. Ota kulta pieni kielitaitoinen siippasi tai ainakin ruokasanakirja mukaan.

Mutta: Rue Malarilla (17 rue Malar, se on siellä Eiffel-tornin puolella jossain) on sen niminen paikka kuin L'Affriole (aksentti e:n päälle). En maksanut siellä itse, mutta ruoka oli ihan hirveän hyvää. (Millefeuille jälkiruokana, aahh...) Pöytävaraus pitää kyllä varmaan olla, paikka on pieni. Pyydä hotellista että varaavat: 01 44 18 31 33

Samoilla kulmilla on muistaakseni myös halpoja ja hyviä 'etnisiä' (lue: baski/provence) paikkoja.

Etanoista tuli mieleen, että vuosia vuosia sitten kun olimme Pariisissa tiukalla budjetilla, söimme halvalla ja hyvin bistrossa nimeltä Restaurant des Beaux Arts. Löytyi pieni kuvaus netistä, jos tämä nyt on se sama paikka, kuulostaa kyllä siltä: A pleasant, popular neighborhood bistro serving old-fashioned French food: escargots, warm goat cheese salad, scallops with saffron and wild rice. Downstairs can get smoky. Wed-SunL&D €€ (MC, V) 80 rue Mazarine (6th), tel. 01.43.25.71.16. Metro: St-Michel. 80 rue Mazarine, St. Germain.
Tämä ei siis ollut mikään hienostopaikka mutta ruoka maistui, ja viini.

Ja jos olet sattumoisin Pariisissa jollain ankealla messureissulla ja siitä syystä La Villetten kaupunginosassa, sielläkin syö kyllä hyvin. Messuhalli oli ennen vanhaan teurastamo, ja niitä peruja siellä syö hyvää liharuokaa. Avenue Jean-Jauresin Route Peripheriquen puoleisessa päässä niitä ravintoloita on rivissä. Vaikka se ei taida olla tyypillisesti tietokonemessujen paikka se, ja muuten La Villette ei ole matkan varrella minnekään (paitsi että konservatorio on siellä).

Posted by: Anni at 31.03.06 01:43

Kiitoksia vinkeistä kaikille, myös sähköpostissa lähettäneille. Reitti ei nyt osunut näihin mainittuihin, mutta kiitokseksi pari hyväksi havaittua ravintolaa, jossa kävimme.

Ensinnä Loubnane-niminen libanonilainen paikka (29 rue Galande, Latinalaiskorttelissa). Parhaat mezet, joita olen syönyt missään. Ja viiniä Bekaan laaksosta, jossa ilmeisen väärän käsitykseni mukaan on viljelty lähinnä Katjushoja. Bonuksena alakerrassa live-bändi ja vatsatanssia, ilmeisesti viikonloppuproggis.

Toinen suositus on Rotisserie d'en Face (6 rue Christine, lähin metro linjan 10 Odeon). Lammas oli todella hyvää ja viini... no, libanonilaista klassisemman oloista pauillacilaista tuotantoa. Jälkkärinä tarjottu kakku ei ihan osunut.

Kumpaankin pääsi viikonloppuna yhdeksän maissa suoraan pöytään ilman varausta, mutta nyt ei tainnut vielä olla aivan huippusesonki.

Posted by: Kari Haakana at 03.04.06 21:25

Ģū ļšåäėąćąåģ ųčšīźčé ńļåźņš óńėóć ļī šåģīķņó ėåćźīāūõ č ćšóēīāūõ ąāņīģīįčėåé, ńåėüõīēņåõķčźč, ą ņąź ęå äīšīęķī-ńņšīčņåėüķīé č ńļåöčąėüķīé ņåõķčźč ńąģūõ šąēķūõ ļšīčēāīäčņåėåé.

Posted by: ļšīōóń+ at 22.10.09 20:46

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)