« Markkinointiosastomme ryöstää meidät! | Main | Älkää koskeko televisiooni »

helmikuu 05, 2006

Uutiskynnys korkealla (ellei urheilua lasketa)

Aamupäivällä Suomen aikaa mielenosoittajat Beirutissa panivat palamaan Tanskan konsulaatin. CNN pani normaalin virtansa poikki ja siirtyi seuraamaan mylläkkää lähes livenä.

Ylen tekstiviestiuutispalvelu ei vieläkään ole herännyt asiaan. Palvelusta on tullut kyllä kaksikin viestiä, toisen aiheena jonkin suomalaisen naishiihtäjän sijoittuminen jossain kilpailussa ja toisen aiheena jonkin suomalaisen ralliautoilijan sijoittuminen (ilmeisesti jossain toisessa) kilpailussa. Ilmeisesti Pasilassa on hereillä vain urheilutoimitus.

Itse mylläkästä ja sen syistä tyydyn vain linkkaamaan Mitvitiin, kuten moni muukin. Täytyy kuitenkin kertoa kaksi kohtausta CNN:n kuvavirrasta, jotka onnistuivat huvittamaan kaiken kaaoksen keskelläkin.

Ensimmäisessä kuvassa oli paloauto lähellä konsulaattia. Auto oli ilmeisesti paikalla joukonhallintatarkoituksessa, koska sen katolla oli vesitykki. Näytti siltä, että auto oli hylätty, sillä sen katolla heilui muutama voitonriemuinen mielenosoittaja. Vesitykki kuitenkin toimi edelleen ja sitä ohjaili yksi mielenosoittajista. Kesken ohjailun mielenosoittaja kuitenkin kääntyi taaksepäin neuvottelemaan kaverinsa kanssa - sillä seurauksella , että vesitykin suihku lävähti kolmatta auton katolla keikkunutta mielenosoittajaa takaraivoon. Suihkusta saanut mies ja vesitykin käyttäjä ryhtyivät keskustelemaan vilkkaasti, oletettavasti aiheena oli tykin oikeaoppinen käyttö.

Toisessa kohtauksessa kymmenkunta mielenosoittajaa oli saanut käsiinsä valko-punaisen ristilipun, joka usemman sytkärin voimin sytytettiin tv-kameraa varten palamaan. Hommassa onnistuttiinkin mielenosoittajien suureksi riemuksi. Kyseinen lippu oli kuitenkin Sveitsin eikä Tanskan. Tässä oli mielestäni jotakin symbolista.

Posted by Kari at 05.02.06 15:14

Comments

No hei, se on YLE, mitä muuta voit kohtuudella odottaa? Siis ihan oikeasti siinä vasta yhtiö, joka elää nyt neljättä kertaa 1970-lukua.

Posted by: ano at 06.02.06 21:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)