« HS:n ja YLE:n vaaliblogit | Main | Markkinointiosastomme ryöstää meidät! »

helmikuu 01, 2006

Se on hieno, koska se on digitaalinen

Finnet lanseerasi eilen laajakaistatelevisionsa. Kysymys on siis IP-verkossa välitettävästä televisiosta, jota kuluttajat nauttivat laajakaistaliittymänsä ja televisioon liitettävän digiboksin kaltaisen päätelaitteen avulla. Tein asiasta myös uutisen Tietokoneeseen.

Homma vaatii käyttäjältä Finnetin kahdeksan megabitin laajakaistayhteyden (40-70 euroa/kk) ja vuokrattavan päätelaitteen (17 euroa/kk, myyntilaitteita ei ole). Päälle aloitusmaksut (10 euroa tv-palvelusta sekä operaattorin hinnaston mukainen maksu laajakaistayhteyden avaamisesta). Lisämaksusta tarjolla on myös lisäkanavapaketteja.

Tähän mennessä kaikki on hyvin, jos vain lompakko näihin riittää. Mutta sitten: Finnetin palvelua varten tarjoaman kahdeksan megabitin yhteyden avulla voi seurata vain yhtä tv-kanavaa kerrallaan: yksi tv-kanava syö kuusi megabittiä kaistaa. Eli asiakas ei palvelun voi katsoa yhtä ja nauhoittaa toista tv-kanavaa.

Tai no voi, mikäli asiakas ostaa laveamman laajakaistan ja kaksi viritintä. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi Mikkelin Puhelimen alueella 69 euroa/kk maksavaa ADSL2+-liittymää sekä ylimääräisestä virittimestä tulevaa 17 euroa kuussa. Eli: jotta saat toiminnallisesti samanlaisen ratkaisun kuin nykyisessä, käyttökuluiltaan 0 euroa maksavassa analogisessa tv+videonauhuri -kokonaisuudessa, sinun pitää maksaa 104 euroa kuussa aloitusmaksujen jälkeen.

104 euroa. Kuussa. Haloo!

Tällä summalla ei siis saa mitään lisäarvoa nykytilanteeseen verrattuna (ellei sellaiseksi lasketa suomalaisia digikanavia ja niitä ei lasketa, koska kanavien määrä ei ole pointti vaan se, mitä kanavia saadaan). Olisin valmis maksamaan sen satasen, jos saisin sillä perinteisen tv:n lisäksi Tivo-palvelun. Tai Slingboxin (via Kvarkeista galakseihin). Tai edes jotain muuta kuin kaksi kaukosäädintä lisää.

Posted by Kari at 01.02.06 15:54

Comments

Onkos tuohon Slingboxin hankkimiseen Suomeen jotain teknisiä esteitä?

Posted by: Daily at 01.02.06 19:33

Ei toimi vielä PAL-telkuissa, mutta kohta olisi tulossa: http://www.slingmedia.com/press/pressreleases-01.05.06.php

Posted by: Kari Haakana at 01.02.06 20:36

Komeasti mainostavat olevansa ensimmäisiä, mutta Maxinettihän on tarjonnut tätä jo reilusti yli vuoden. Ja huomattavasti edullisemmin.

Posted by: anonymous at 01.02.06 21:23

Ehhehei, mainostavat olevansa ensimmäinen *teleoperaattori*, joka tarjoaa tällaista palvelua. Siinäkin tosin menee metsään, sillä Elisa ehti kokeilla tätä jo muutama vuosi sitten: http://tekniikkatalous.talentum.com/doc.ot?d_id=124976

Posted by: Kari Haakana at 01.02.06 22:12

"Ehhehei, mainostavat olevansa ensimmäinen *teleoperaattori*, joka tarjoaa tällaista palvelua."

Nimetön mainitsi jo Maxisatin Maxinet-liittymät. Kysehän on teleoperaattorista, joka tarjoaa ainakin ADSL-liittymiä kuluttajille. He vain ovat paketoineet liittymän ja videopalvelun.

Posted by: Tero Lehto at 02.02.06 07:37

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)