« Uutiskynnys korkealla (ellei urheilua lasketa) | Main | Niistä kuvista vielä »

helmikuu 06, 2006

Älkää koskeko televisiooni

Welho kiusaa asiakkaitaan. Kaapelitv-operaattori tekee verkossaan "taajuusrasterin muutostyön", jonka takia digikanavia siirrellään pois entisiltä paikoiltaan. Tämän takia digiboksien omistajien täytyy virittää kanavansa uudelleen, mikä tarkoittaa myös (ainakin Handanin boksimalleissa) suosikkilistojen uudelleenräpläämistä.

Voi kiitos. En vieläkään ymmärrä, kuinka sain suosikkilistani koostettua ja oikeaan järjestykseen, sillä tein sen useamman tunnin pähkäilyn jälkeen ilmeisesti koomassa. Handanin käyttöliittymä kun ei ole niitä loogisimpia.

Minä en ymmärrä, miksi niitä taajuuksia nyt pitää mennä sorkkimaan. Se on varmaa että rasterien nysvääminen ei varsinaisesti kirkasta kuvaa digi-tv:stä kytke-ja-käytä-tyyppisenä helppona laitteena. Attanas.

Posted by Kari at 06.02.06 15:37

Comments

Ja arvaa mikä ottaa eniten päähän? No se että otin vinkistäsi vaarin ja ohjelmoin nelosen tietojen mukaan Galactican jaksot tuonne maaliskuun loppuun asti. Käsin. Arvaa nollaantuuko ne. Arvaa! Arvaa! Ihan varmasti, sillä:

Valitse valikosta kohta Järjestelmän tiedot, josta valitse Tehdasasetukset, Paina [OK] Vaihda kohta Resetoi Ei > Resetoi Kyllä, Paina [OK]

Reset! Voi prkl prkl prkl! Samalla tietenkin menee myös toistuvat nauhoiotukset. Televisio ei ole palveluvisio. Eläköön digiaika. Järki lähteee!!! AAaaaaarrrgghh!

Posted by: pni at 06.02.06 16:07

Mä oon sori. Saahan ne sinne uudestaan tietysti näpytettyä mutta varmaan ottaa pannuun.

Posted by: Kari Haakana at 06.02.06 16:17

Älä ooo. Saahan ne uudelleen näpytettyä. Mutta kun ei tällaista tarttennu tehä analogiaikaan. Pannuun ottaa. Pitää kirjoittaa muistiin mitä on ohjelmoinu, ettei unhoita mitään. Paperi ja kynä on digiajan pelastus.

Posted by: pni at 06.02.06 16:45

Ihan samat kirosanat mielessä. Tosin itse käytän MythTV:tä, joten voin ottaa suosikkitallennukset MySQL-tietokantadumppina talteen ja palauttaa ne uudelleenvirityksen jälkeen ;-) (Suosittelen vain jos SQL on hallussa.)

Eikö olisi hienoa, jos tv-ohjelmatiedot olisi standardoitu siten, että jotain linkkiä netistä painamalla voisi tehdä ajastuksia. Tähänkin voisi sitten laittaa suoraan uuden tallennuslinkin niille, joita ajastusten katoaminen harmittaa...

Posted by: Kennu at 06.02.06 18:31

Siis onko boksi pakko resetoida, eikö kanavien uudelleenhaku riitä?

Voi sun perkele...

Posted by: Julius at 06.02.06 21:38

Jos ymmärsin oikein tuon Welhon tiedotuksen, niin seuraavat boksit haldaavat homman pelkällä uudelleenhaulla ja buuttauksella:

Humax CX-FOX C (täytyy olla infokanavalla)
Finlux 420C
Medion MDC 9110 CF ja ODC 3000C
Finnsat FSC 7200PVR
Galaxis Matrix

Kaikki muut pitää resetoida.

Posted by: Kari Haakana at 06.02.06 22:45

Pnin havainto "Pitää kirjoittaa muistiin mitä on ohjelmoinu, ettei unhoita mitään" on tuttu joo. Oikeesti, mehän tarvitsemme "nauhoituksessa" - laatikon blogin syrjään, ihan niinkuin jengillä on "lukupöydällä" ja "levylautasella".

Jaa mutta nehän tekevät ne käsin. Argh.

Posted by: Tuija at 06.02.06 23:50

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)