« Puhdas ja tasapuolinen | Main | Ohjeita tuoreille kaupunkilaisille »

tammikuu 03, 2006

Uutiset alkaa lilalta ja Conan on musta

Hesari rukkaili tv-sivujaan. Hyvään suuntaan ollaan menossa: kaikkia elokuvia ei enää säännönmukaisesti arvostella. Se on hyvä se, ehkäpä sarjojen käsittelylle saadaan lisää ja aiempaa parempaa käsittelyä. Tästä asiasta olen vikissyt aiemminkin.

Kolumnisteiksi luvataan uusia kasvoja. Kauhuissani katsoin varmuuden vuoksi, ettei Matti Ripatin kolumnissa ollut vielä hyvästejä. Ei ollut, onneksi. Ripatti on Hesarin tv- ja radiosivuilla (ja lähes koko printtimediassa) ainut kirjoittaja, joka vielä muistuttaa radion olemassaolosta muutenkin kuin jukeboksina.

Henkilöjuttuja tulee kuulemma lisää tv-sivuille. Krooh pyyh.

Lisäksi ovat ruuvanneet takasivun tv-listaukseen merkkivärijärjestelmän, joka Saska Snellmanin mukaan "auttaa löytämään kyseisen ohjelman televisiosivulta". Ööh... joo. Auttaa siis, mikäli lukija ensin lukee arviot ja ryhtyy sitten suunnittelemaan illan tai ajastimen käyttöä kriitikon kirjoituksen mukaan (ja hyvinkin voi olla, että näin lukijat toimivat).

Itselläni todennäköisin skenario on, että katson ensin sitä listausta takasivulta ja ryhdyn sitten etsimään mahdollista lisätietoa kiinnostavalta vaikuttavasta ohjelmasta. Tässä hommassa merkkivärijärjestelmä ei juurikaan auta. Ilta=Sanomain käytäntö varustaa arvostellut (tai yleensä kai referoidut) ohjelmat listauksessa tähdellä auttaa enemmän minun kaltaistani käyttäjää.

Tosin EPG on vähentänyt lehtien ohjelmalistausten tiirailuani merkittävästi, kun ohjelmatiedot saa suoraan sohvalta näkyviinsä. Ja kun digi-tv:n myötä EPG on kaikilla tv:n käyttäjillä reilu vuoden kuluttua, voi tv-listaukset lehdissä lopettaa kokonaan. Eikö niin?

No, trolli trollina. Moiseen tuskin päästään lähivuosina, kun ShowView-koodien poistaminenkin oli jo tukkia lasikuution puhelinvaihteen.

Posted by Kari at 03.01.06 15:53

Comments

Olen melkein luullut, että vain nettirajoitteiset tai muuten vanhanaikaiset lukevat TV-ohjelmatietoja lehdistä. Itse olen ajat sitten siirtynyt Telkku.com:iin ja ohjelmien ajastukseen digiboksin ohjelmaoppaan (EPG) kautta. Molempien kautta on luettavissa yleensä lyhyt kuvaus ohjelmasta, ja näiden tietojen perusteella päätän mitä ruksin ajastettavaksi kiintolevylle.

Olen huomannut, että digiboksin ajastuksen myötä olen aikalailla kokonaan luopunut siitä, että olisin television ääressä silloin, kun joku ohjelma tulee. Onhan ajatuksena oikeastaan aika naurettavaa, että kiireinen työssäkäyvä ihminen ryhmittäisi elämäänsä sen mukaan, milloin TV-kanava haluaa tämän makaavan sohvalla minkäkin ohjelman parissa.

Posted by: Tero Lehto at 08.01.06 16:05

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)