« Uutiset alkaa lilalta ja Conan on musta | Main | Bloggaajat paperilehdessä »

tammikuu 04, 2006

Ohjeita tuoreille kaupunkilaisille

Maailmanpalan kommenttiosastolla käytiin vuodenvaihteen rakettihyökkäysten jälkeen keskustelua maalta Helsinkiin muuttaneille tarkoitetusta käyttäytymisoppaasta.

Sellaisellekin olisi varmasti käyttöä. Ehkäpä käytösoppaan voisi yhdistää myös yleisempään kaupungin asukkaan perusoppaaseen. Esimerkkinä tällaisesta oppaasta Pocono Record -lehden sivusto (via Poynter).

Suomessa tämänkaltaisen informaation tuottaminen katsottaisiin kai enemmän julkisen sektorin hommaksi. Helsingin kaupungin www-sivut ovat (url-ongelmistaan huolimatta) kohtuullisen selkeät, mutta tällaista tiivistä perusopasta uusille asukkaille sieltä ei löydy. Toisaalta, julkiset palvelut toimivat aika samalla kaavalla missä tahansa Suomessa, joten totuttautuminen ei ehkä Suomen sisällä muutettaessa ole niin suuritöistä kuin Yhdysvalloissa.

Ulkomailta Helsinkiin muuttaville tällainen palvelu on tehty. Hassua kyllä, se on suunnattu EU:n kemikaaliviraston myötä tänne muuttaville eikä sitä siis tarjota tutustumisoppaana. Hassua siis sikäli, että palvelussa ei näyttäisi olevan mitään kemikaalivirastospesifiä asiaa yhtä alasivua lukuunottamatta. Sivustoa ei myöskään ole listattu kaupungin englanninkielisillä "Palveluja maahanmuuttajille" -sivulla vaan toisaalla, "Information on Helsinki" -sivuilla. Toivottavasti kohderyhmä sivuston löytää.

Posted by Kari at 04.01.06 12:13

Comments

Kallioblogista se nyt sitten löytyy, allekirjoittaneen ja Veeran käsialaa oleva opas

Posted by: Raisa at 04.01.06 20:49

No niin, nyt saadaan roti kaupunkiasumiseen. Tuon jatkoksi sitten pitäisi tehdä se "käyttäytyminen julkisessa tilassa" -opas.

Huono puoli tietenkin on se, että näitä eivät koskaan lue ne/me jotka tätä tietoa todella tarvitsevat/mme.

Posted by: Kari Haakana at 04.01.06 21:04

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)