« Mediashift ja PBS | Main | Galactica alkaa! »

tammikuu 19, 2006

Mä oon kuulkaa ihan hullu, mä!

En yleensä harrasta meemeilyä. Mutta kun on nyt kahdelta taholta (EDIT: näköjään kolmelta)haastettu, niin en kehtaa kieltäytyä. Siis:

Homman nimi on siis se, että paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1. Muotoilen Voimariinia

...tai muuta ravintorasvaa. Otan paketista levitettä niin, että siihen muutamien käyttökertojen jälkeen muodostuu tasasivuinen harjanne, vähän niin kuin Toblerone-patukassa (mutta ilman niitä katkaisukohtia).

Tapa on omaksuttu ystävältäni Kaisalta ja se huvittaa monia ihmisiä suuresti. Tapa on omituinen sikälikin, että en ole erityisen huolellinen ihminen, varsinkaan ruoka-aineiden estetiikan suhteen. Tai no...

2. Leipä pitää leikata suoraan!

Siis 90 asteen kulmassa leivän pohjaan nähden ja samassa kulmassa leivän halki pituussuunnassa kulkevan peruslinjan suhteen. Syön (muiden tekemästä) väärästä leikkaamisesta aiheutuvia paloja vain äärimmäisessä hädässä.

3. Sisustan kuviteltua taloa

Päässäni, siis. Talolla ei ole selvää ulkoista muotoa eikä se ole missään tietyssä paikassa, mutta huoneita on paljon ja jotkut niistä olen suunnitellut varsin tarkasti.

4. En muista ihmisten nimiä

Olen muun muassa unohtanut kerran siskoni nimen. Puolutukseksi sanottakoon, että minulla on kolme siskoa (tiedän, se ei ole kummoinenkaan puolustus).

5. Kerään kamaa laukkuun

Minulla on noin puoli tusinaa erilaista laukkua ja reppua, joita raahaan työpaikan ja kodin välillä. Ne täyttyvät pikkuhiljaa erilaisella krääsällä, kunne krääsää on aivan liian paljon. Kun krääsämäärä ylittää sietokyvyn, vaihdan tyhjään laukkuun. Jossain vaiheessa täysiä laukkuja pitää tietenkin siivota, jotta saisi sen tyhjän laukun käyttöönsä. Tässä vaiheessa voikin tehdä riemastuttavia löytöjä: hukkuneeksi luultu virtalähde, usb-muisti täynnä Kaikenlaista Tärkeää Asiaa, puoliksi syöty suklaalevy jne.

Kaikki ovat tähän kyllä vastanneet... no, pari ammattiveljeä- ja siskoa taitaa vielä löytyä. Paula, Matti ja Tero, olkaa hyvä (Tero marmattaa tästä kuitenkin, joten voit keskittyä omituisiin tapoihisi pda-laitteiden ja känyköiden suhteen...).

Posted by Kari at 19.01.06 19:55

Comments

Haasteeseen vastattu, oikeudessa nähdään:
http://mediablogi.typepad.com/mediablogi/2006/01/satunnainen_mee.html

Posted by: Matti at 19.01.06 23:27

Hauskoja tapoja sulla. Erityisesti toi talon sisustaminen. Ja voiveistely. Ja unohtelu. Itse olen muutaman kerran hölmistynyt puhelimen kanssa, kun en ole muistanut mitä siihen pitää sanoa.

Posted by: heidi at 20.01.06 00:56

Mies, joka pitää symmetriasta! Todennäköisesti myös pissit kahdeksikkoja lumihankeen.

Posted by: RayBan at 20.01.06 10:13

Ei, yritän ekologisesti ja järjestelmällisesti luoda halkaisijaltaan noin kahden euron kolikon mittaisen jäljen.

Posted by: Kari Haakana at 20.01.06 10:24

Mitä ekologista siinä muka on? Esteettisyyttä, ehkä, kun jäljen peittely on helpompaa ja nopeampaa.

Posted by: jal at 22.01.06 14:02

Onko näillä "meemeillä" saatu jotain ihan oikeasti rakentavaa aikaan? (Eikä kelpaa, että tämäkin meemi lähentää ihmisiä toisiinsa, lisää keskinäistä ymmärrystä ja/tai poikkeavuuksien sietämistä, eikä edes helppo ja halpa ajanviete - eikä ainakaan se: täällä ollaan ehkä vain tämä kerta, aikaa ei ole kuluttamismielessä "vietettäväksi".)

Posted by: jal at 22.01.06 14:07

Rakentavaa... jaa...

En nyt kysy sitä, että miksi lähentäminen ja ymmärryksen lisääminen ei olisi rakentavaa, kun se olisi vähän helppoa.

Vastaan siis, että rakentavaa olisi (tässä meemissä) se, jos jonkun mielestä minun omituisuuteni olisivat jonkun mielestä hauskoja tai aiheuttaisivat ns. just noin mäkin teen -tunteen. Toisaalta olen ehkä vähän väärä vastaaja, koska en yleensä meemittele.

Vastakysymyksenä: mihin rakentavaan blogikirjoituksen pitäisi pyrkiä? Miksi?

Posted by: Kari Haakana at 22.01.06 15:41

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)