« Hesarin uudistus ei olekaan hyvä | Main | Tuolla mutta kuitenkin meillä »

tammikuu 13, 2006

Journalisti on eri listi

Pyydän anteeksi otsikkoa.

Kotiin kannettiin tänään Journalisti-lehden ensimmäinen uudistunut numero (lehti ei tosin ole vielä uudistunut verkossa). Hyvin on uudistettu: lehti on nyt ulkoasunsa puolesta tuotu suurin piirtein tälle vuosisadalle. Sisältöäkin on pantu uusiksi, lyhyttä pätkää on enemmän vähän siellä ja täällä, kuten nykyään on tapana. Jopa järjestö- ja henkilösivusta on saatu luettavan oloinen; aiemmin se oli hautausmaa, muutenkin kuin nekrojen takia.

Työtä on lehden uudistamiseksi varmaan tehty hartiavoimin. Parannettavaa riittää tietenkin vieläkin: pääkirjoitussivu on puuduttavaa ja ennalta-arvattavaa ukkojorinaa ja takasivu jotenkin hahmoton. Mutta kyllä se siitä.

Ja Journalisti on löytänyt blogit, big time. Takasivulla seikkailee blogosfääristä tuttu Verkkokalastaja, ruotsinkielisessä kolumnissa Jakobstads Tidningin toimittaja Henrik Othman kirjoittaa blogeista ja kansalaisjournalismista, juttujen varastamisesta kertovassa jutussa viitataan 33100 Jocka -blogiin ja uutisten pääaukeamalla mainostetaan Vahtikoiraa (ei, emme ole maksaneet, mutta kiitämme).

Posted by Kari at 13.01.06 21:41

Comments

Mitä siellä sanotaan Vahtikoirasta?

Posted by: Henri at 13.01.06 22:15

Se on sellainen... no, linkkivinkki, joka on taitettu vasemman sivun ylälaitaan. Koko noin puolikas röökiaski.

Sisältö:

"Vahtikoira räksyttää verkossa

Harmittaako poliittisen keskustelun taso? Riippumaton ryhmäblogi nimeltä Vahtikoira pyrkii korjaamaan julkisuudessa liikkuvat virheet, kannustamaan julkista keskustelua, levittämään tietoa valmisteltavasta lainsäädännöstä ja noudattamaan Journalistin ohjeita."

Ja sit URL. Viereisellä sivulla vinkataan Kielitoimiston suhuässää käsitteleville sivuille, että hyvässä seurassa ollaan :-)

Posted by: Kari Haakana at 13.01.06 22:44

Huomattava ajanmukaistus kyllä, mutta hämäävästi minusta väritys ja taitto muistutti välillä Nyt-liitettä?

Posted by: MEDIAOPETTAJA at 14.01.06 13:59

Niin tai siis Nyt-liitteen taitto on yksi esimerkki nykyaikaisesta tabloidista, kuten Journalistikin tai HBL.

Minusta on vahinko, että lehdessä ei kerrota sen tarkemmin uudistuksesta: mistä suunnittelu lähti, kuka suunnitteli, mihin pyrittiin, mitä fontteja käytetään jne. Jotenkin olettaisin juuri alan ammattilehden kertovan tällaisista asioista omalla kohdallaan.

Posted by: Kari Haakana at 14.01.06 16:51

Minä taas olin ilahtunut paitsi onnistuneesta uudistuksesta, myös siitä, ettei ollut tuhlattu sivuja turhaan selittelyyn, miksi tämä tai tuo palikka on nyt eri paikassa. Ammatti-ihmiset hoksaavat ilman naurettavaa hesarimaista rummunpäristystäkin, mitä muutoksia on tehty ja mikä niiden tarkoitus on.

Posted by: Mediaräpätin at 14.01.06 23:55

No joo, mutta minä olen sillä tavalla rikki, että minusta on mukava kuulla perusteluita tehdyile ratkaisuille. Asioita kun voi tehdä aika monella tavalla.

Ja kun tällaisia asioita joutuu/pääsee miettimään omassa työssään, niin saisi vähän perspektiiviä ja kokemuksia muualta.

Posted by: Kari Haakana at 15.01.06 12:15

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)