« Hesari rojautti sivut uusiksi | Main | Journalisti on eri listi »

tammikuu 12, 2006

Hesarin uudistus ei olekaan hyvä

...jos palautetta on uskominen. Hirveä vinku ja valitus: liian kapea palsta, liian valkoinen tausta ja liian pieni fontti. Ja ennen kaikkea: TUOREET TAKAISIN! HS Tuoreet -palvelua vaatii HS:n keskustelualueella kiivaasti takaisin monikymmenpäinen joukko käyttäjiä, jotka eivät vielä ole löytäneet Uutiset-osaston RSS-mahdollisuutta.

Veikkaan, että Tuoreet on pakko tuoda takaisin.

Lukekaa myös Pekan entry asiasta 5G-blogista.

On se hienoa, että lehdellä ja sen web-palvelulla on noin tiivis lukijasuhde!

Posted by Kari at 12.01.06 10:55

Comments

Kyllä siellä edelleen tällainen sivu on: http://www.hs.fi/uutiset/tuoreet/aikajarjestys/

Posted by: Visa Kopu at 12.01.06 11:12

Ymmärtääkseni valittajat viittaavat vanhaan Tuoreet-sidebariin ja sen sijaintiin leiskan vasemmassa yläkulmassa.

Posted by: Kari Haakana at 12.01.06 11:15

Niin se vain on, että aina kun suositut www-palvelut uudistuvat, niin - vaikka uudistus olisi pääosin positiivinen, kuten nyt mielestäni HS.fi:n kohdalla - ensimmäisten päivien aikana palautetta tulee näkyvimmin nimenomaan pieneltä muutosvastarintajoukolta. Sellainen joukko löytyy aina.

Posted by: Azmunder at 12.01.06 12:53

Älkääs nyt, ystävät hyvät, mitätöikö kriittisiä näkemyksiä vähättelyllä. Se se vasta ärsyttävää onkin. Muutoksen vastustajilla on hyviä pointteja mutta totta kai joukossa on pelkästään muutosta pelkääviäkin. Kuuluu asiaan. Hs.fi on osittain onnistunut, osittain floppi. Sekin kuuluu asiaan. Toivottavasti Pekkala et co. saavat sen hyvän kompromissin aikaiseksi.

Posted by: Kalamuki at 12.01.06 13:06

Ehkä tuossa häiritsi eniten se, että tuoreimpien "käsite" tuntui kadonneen näkyvistä. Aiemminhan sitä aina ohitti kaiken muun turhan sälän saitilta ja meni suoraan tuoreimpien aikajärjestykseen, kun halusi seurata uutisia. Nyt ei oikein tiedä mistä se onnistuisi.

Itse tosin käytän lähes pelkästään RSS:ää. Siinä ongelmaksi on välillä muodostunut uutisten suuri määrä: feediä pitäisi ehkä hajauttaa. Nykyisellään uutisia tuppaa jäämään välistä pois, kun niitä tulee aikaisin aamulla iso liuta ja readeri on konffattu näyttämään vain tietyn määrän uusimpia per feedi.

Posted by: Kennu at 12.01.06 14:05

Kalamukille: jep, tarkoitinkin vain sitä, että laajemman/lopullisemman käyttäjämielipiteen näkee vasta noin viikon jälkeen - ensihämmennyksen hälvennyttyä. Toki kuitenkin kaikki asiallinen kritiikki sitä ennen ja sen jälkeen on arvokasta.

Posted by: Azmunder at 12.01.06 14:58

Missään tapauksessa palautteeseen ei suhtauduta vähättelevästi. Joskus olisi kumminkin kiva olla tilanteessa jossa vanha palvelu voisi pyöriä normaalisti ja uusi palvelu rinnalla, beta-versiona trendikkääseen web 2.0-tyyliin. Kun näin ei ole, on pitää rohkeaksikin koetut ratkaisut kokeilla livenä. :|

Huomenna Testiversio-blogissa kooste palautteesta ja mietteitä ehkä mahdollisista korjauksista. Kun tulee satoja palautteita hetkessä, niiden sulattelu kestää tovin. Azmunderin kanssa olen samoilla linjoilla tuossa käyttäjäpalautteen kanssa. Sen määrä ja aggression aste tippuu todella hurjasti jo muutamassa tunnissa, vuorokauden jälkeen jäljellä on vain savukiehkuroita. Viikon päästä kukaan ei muista, miltä sivu näytti ennen. :|

Posted by: Pekka Pekkala at 13.01.06 01:19

Palautekooste ja meidän reagointi siihen luettavissa
http://blogit.hs.fi/palaute/?p=3

Posted by: Pekka Pekkala at 13.01.06 16:06

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)