« Kuule kuule! | Main | Hesarin uudistus ei olekaan hyvä »

tammikuu 11, 2006

Hesari rojautti sivut uusiksi

Helsingin Sanomien uusittu saitti tuntuu hyvältä: raikkaalta ja loogiselta. Samaa ilmettä ja otetta kuin esimerkiksi Dagens Nyheterissä ja muutamassa muussa. Leiskassa on päästy rullaamispelosta eli sivu jatkuu reilusti ensimmäisen näytöllisen alapuolelle. Uutiset, siis webissä ilmaiseksi ja rekisteröimättä luettavissa olevat uutiset, ovat pääosassa. Online-puoli on päässyt siis aiempaa enemmän omilleen, irti pakollisesta paperilehden puffaamisesta.

Bloggaajaa tietysti vähän kirvelee, kun toimituksen mainiot blogit eivät saa pääsivulla näkyvyyttä kuin yhden tekstilinkin verran. Osastojen pääsivuilla (esim. Kaupunki-osasto) näkyvyyttä on jo reilummin. Samoin osaston aiheisiin liittyviä keskusteluja nostetaan esiin sivupalkissa.

Jotain teknistä häikkää tuntuu vielä olevan, sillä selain näyttää jäävän odottelemaan jotain mainoskamaa osoitteesta adimages.sanomawsoy.fi. Voi olla, että uudenkokoiset ja uusissa paikoissa näkyvät mainokset kaivelevat myös joitakin lukijoita.

Posted by Kari at 11.01.06 21:18

Comments

Minusta tuo sivu on visuaalisesti hieman harrastelijamaisen näköinen, ja liiat animoidut mainokset vievät huomion itse asiasta eli uutisista. Kiva silti, että Hesarikin yrittää uudistua!

Posted by: Kafkakoski at 11.01.06 22:03

aavistuksen tuntuu sivut "ahtaalta" kun matsku on suht tiiviisti yhdessä vaikka ruudulla ( 1400x1050 resoluutiolla) . Tilaa (ja värejä) olisi voinut minusta käyttää rohkeamminkin, mutta ei tuo huono uudistus ollut ja nätisti yhtenäisti ulkoasua.

Posted by: zache at 11.01.06 22:18

Muuten on vaikuttanut hyvältä, mutta harmillisesti edes HS.fi-sivujen tekijät eivät ole ajatelleet niitä, jotka käyttävät tavallista isompaa kirjasinkokoa. Sivut menevät täydellisesti rikki, ja esimerkiksi minulla koko etusivu näkyy vielä 1600 x 1200 resoluutiolla suureksi osaksi valkoisena.

Ilmiötä voi testata vaikkapa IE6-selaimella valitsemalla Accessibility-asetuksista "Ignore font sizes specified on web pages" ja sen jälkeen valitsemalla View -> Text size -> Larger/largest.

Posted by: Tero Lehto at 12.01.06 08:18

Siitäkö se sitten johtuikin? Jouduin poistamaan koko Hesarin nettilistaltani, koska se kaatoi koneeni joka yrittämällä. Minulla on jokin, toistaiseksi hoitamaton, häikki F-Securen turvaohjelman kanssa, ja se tarjoaa muistivirhettä esim. kohoikkunoiden kohdalla.

Posted by: Mette at 12.01.06 09:11

Toimivatko RSS-feedit teillä? Minulla eivät ainakaan toimi. Niiden osoitteet ovat ilmeisesti menneet uusiksi, mikä ei ole järin fiksua.

Posted by: Tero Lehto at 12.01.06 09:45

Mulla ei ole ollut kuin Tuoreet RSS:nä, se ainakin toimii edelleen.

Posted by: Kari Haakana at 12.01.06 10:04

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)