« Joulua! | Main | Puhdas ja tasapuolinen »

joulukuu 29, 2005

Yritysbloggaamisen alkeet

DNA veti sitten tulpan irti blogista, kun yrityksen anonyymi bloggaaja alkoi kirjoittaa ikävistä asioista (tai vaihtoehtoisesti operaattorin johtoporras äkkäsi, että tällainen blogi on olemassa).

Hieman paremmin tilanne on Finnairissa, jossa päivän Ilta=Sanomien mukaan toimitusjohtaja bloggaa firman intranetissä.

DNA:lle ja muillekin työkseen/työstään bloggaajille voi lukemiseksi suosittaa IBM:n blogiohjeita, jotka voi muuttujat muuttaen kopioida minkä tahansa järjellisesti toimivan yrityksen ohjeistukseksi.

Lisäluettavaa löytää sitten esimerkiksi Fredrik Wackån blogin kautta.

Yritysblogeja penkoessa silmiini sattui myös tämä: American Journalism Reviewn uusimmassa numerossa on hyvä artikkeli sähköpostista haastatteluvälineenä (tai haastattelun korvikkeena). Suosittelen.

Posted by Kari at 29.12.05 13:10

Comments

hmm, muistaakseni lehtenne (kuin myös digitoday ennen editointia) uutisoi epävirallisesti, että blogaajan titteli olisi ollut "?johtaja" ennen kuin hänet erotettiin / katsoi poistua palkkalistoilta.

Kirjoituksessa oli muuten jännä huomio, että suodatuslistojen pitäminen salaisina on ihan turhaa jos homma tehdään muiden pohjoismaiden tavoin dns-pohjaisena kun kerran standardeista johtuen listojen sisältö voidaan selvittää hetkessä ja että se oltaisiin kokeellisesti myös todistettu (ruotsissa?)

Posted by: zache at 29.12.05 14:40

Web-uutisessamme (http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=25597&tyyppi=1)kerrottiin seuraavaa:

"DNA:n tiedotuksen viestintäpäällikkö Vilhelmiina Wahlbeck ei paljasta kenen kirjoitus blogissa julkaistiin, mutta hänen mukaansa kirjoitus ei vastaa yhtiön näkemystä web-sensuurista. DNA:n tietoturva-aiheisesta blogista vastaa sivujen mukaan DNA:n it-johtaja Juha Viikki, mutta tämä ei halunnut kommentoida asiaa Tietokone-lehdelle."

Suodatuksen kattavuus ja hyödyllisyys lienee jo useammallakin tavalla todistettu olemattomaksi. En kerta kaikkiaan pysty julkisesti esitettyjen argumenttien pohjalta ymmärtämään tämän sähläyksen tarkoitusta.

Posted by: Kari Haakana at 29.12.05 15:13

Digitodayn ensimmäisessä uutisessa luki, ja lukee vieläkin, että DNA:n vaihteen mukaan blogista vastaa it-johtaja Juha Viikki. Viestintä valitti myöhemmin, ettei tuo pidä paikkaansa, ja kirjoitin juttuun lisäyksen.

Blogin kirjoittaja oli rivimiehiä. Näin olen kuullut suhteellisen luotettavista lähteistä.

Hyvää uutta vuotta!

Posted by: Jaakko Kuivalainen at 31.12.05 13:21

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)