« URL suoraan helvetistä | Main | Paluu lööpille »

joulukuu 14, 2005

Seuraava entry sisältää voimasanoja

Voi vitun vittu. Anteeksi.

Aamun Keskisuomalaisessa (ei linkkiä juttuun, näköislehtihässäkkä) kerrotaan, että hallitus, jälleen kerran direktiivin velvoittamana, on suunnittelemassa uudistusta tekijänoikeuslakiin.

Jos ennätitte jo iloita, että lakia rukataan järjellisempään suuntaan, niin ottakaapa takaisin. Hallituksen ehdotus

antaa riita-asioissa jutun voittaneelle osapuolelle mahdollisuuden tuomiosta ilmoittamiseen tiedotusvälineissä tekijänoikeuksia loukanneen kustannuksella

Moinen kuulostaa häpeärangaistukselta, kuten EFFIkin ehtii jo parahtaa. Mutta ei hätää, tästähän ei ole kysymys. Edelleen Keskisuomalaisesta:

Ei tällä tavoitella mitään häpeää, vaan tämä on ihan normaalia tiedotustoimintaa. Nykyäänkin lehdet kirjoittavat eri tuomioista, linjaa Sunila

Sami Sunila on lakia valmisteleva hallitussihteeri kauppa- ja teollisuusministeriöstä ja häneltä jää nyt huomaamatta, että lehdet kirjoittavat uutisia tuomioista silloin, kun tietyt kriteerit täyttyvät. Se on journalismia, joka on eri asia kuin maksettu ilmoitus, joka pannaan lehteen oikeuden päätöksellä.

Tuomitun velvoittaminen johonkin tällaiseen julkiseen toimintaan on kyllä aika yksiselitteisesti häpeärangaistus. Vai miten tämä suunnitelma olennaiselta osiltaan poikkeaa toistuvasti torjutusta ideasta julkistaa rattijuoppojen nimet ja kuvat lehdissä?

Normaalia tiedotustoimintaa mun pylly.

Lehdillehän tämä tietenkin on hyvä juttu. Hesari voi perustaa kuolinilmoitusten viereen warez-tuomioita-palstan. Tuomittu voi valita ilmoitukseensa sopivan logon, esimerkiksi käyttämänsä P2P-softan logon ja mukavan runonpätkän vaikka Eino Leinolta: "Kaikkeni annoin/hetken vain heilua jaksoin". Aale Tynniltä löytyy myös mukavia lyyrisiä pätkiä.

P.Pekkalalle kiitokset herätyksestä.

Posted by Kari at 14.12.05 11:04

Comments

Ei voi olla totta! Kaikki voimasanat ja ärräpäät on nyt sallittuja, mutta miten tällainen voi olla mahdollista! Jos tuollainen laki menee läpi, niin maastamuutto tuntuu entistäkin houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

Posted by: Helen at 14.12.05 11:24

Jutun osoite Keskisuomalaisessa:

http://www3.keskisuomalainen.net/servlet/page?_pageid=61&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&file=Kotimaa/4130451.html

Posted by: edsel at 14.12.05 11:25

Luulin aluksi, että tää on joku vitsi. Minä kyllä keksisin monta pahempaa rikosta, jossa tätä häpeärangaistusta voisi käyttää. Tuntuu vain olevan linja niissä rikoksissa, että julistetaan asiakirjat salaisiksi seuraavaksi 40 vuodeksi.

Posted by: Daily at 14.12.05 11:56

Kylläpä on taas lakialoite tehty. Mistähän näitä älypäitä oikeen sikiää, jotka tällaisia juttuja keksivät. Jos oltaisiin eletty huhtikuun alkua niin olis saattanu mennä meikäläisellä aprillipilaksi tämä asia, mutta eikai se sitä tähän aikaan vuodesta ole.

Posted by: Jaakko at 14.12.05 11:59

Mielenkiintoinen tilanne. Päätoimittajan vastuu kattaa myös ilmoitukset. Jokainen järkevä päätoimittaja tietenkin kieltäytyy tuollaisen häpeäilmoituksen julkaisemisesta. Tuomitaankohan sitten seuraavaksi päätoimittaja oikeuden vastustamisesta?

Muutenkin aika vaikea uskoa, että tuollainen laki menisi sivistysvaltiossa läpi.

Posted by: Petteri at 14.12.05 13:58

Joo, tätä päätoimittajavastuuta ajattelin itsekin. Jonkinlainen kannanotto päätoimittajien yhdistyksiltä voisi olla paikallaan, mutta tuskinpa heräävät...

Posted by: Kari Haakana at 14.12.05 14:53

EU pelastaa meidät kaikki!

Posted by: Jasmo at 14.12.05 15:17

Ei vittu. Kyllä tässä on nyt joku virhe tahi väärinymmärrys, jooko? Ei nyt tällaista skeidaa sentään.

"Ihan normaalia tiedotustoimintaa". Ehkä Teksasissa, vitun naakelot.

Sanoinko jo "vittu"? Tehostiko se viestiäni merkittävästi?

Barrikadi, täältä tullaan. Ujosti.

Posted by: mitvit at 14.12.05 16:25

Sami Sunila [sami.sunila@ktm.vn.fi] on unohtanut kätevän jalkapuun, tai seisottamisen vaikkapa rautatieasemalla "olen piraatti" -kyltti kaulassa ja sitomisen torille sijoitetun häpeäpaaluun. Pitäisikö hantä muistuttaa?

Posted by: antaa tulla vaan at 15.12.05 12:15

No voi herranjestas alkaapa paparazzireportterit parkua kun voi joutua jutuistaan rahalliseen vastuuseen. On jo aikaikin saada jotain rajaa tavisten riepotteluun.

Posted by: Taazo at 19.12.05 23:08

Tässä alkaa pikkuhiljaa pelkäämään, että sananvapauttaan voi käyttää ilman pelkoa vain ulkomaisissa keskustelufoorumeissa, jotka ovat suomalaisen oikeusjärjestelman tavoittamattomissa. Kuka sitä aina tietää puhuvansa sellaisista aiheista, jotka ovat kaupallisista syistä kiellettyjä.

Posted by: Heikki S at 03.01.06 18:08