« Kunhan ette koske Kopiosto-rahoihini | Main | Radio ei ole tiedotusväline »

joulukuu 08, 2005

Anna mulle virtaa

Hotellien kokoustiloista ja messukeskuksista alkaa jo löytyä wlan-yhteyksiä Suomessakin. Mutta yksi puuttuu: sähkö.

Ei ole yksi eikä kaksi seminaaria, joissa lattialle ovenpielen viereeen on leiriytynyt pukuhemmoja läppäreineen risti-istumaan, koska siinä ovenpielessä on huoneen ainoa sähkön lähde.

Sama juttu lentokenttien odotustiloissa ja kahviloissa: läppäristit kurkottelevat sohvien taakse ja irrottavat lamppuja saadakseen koneensa virtahuollon kuntoon.

Äärimmäisestä päästä on amerikkalainen käytäntö, jota en tosin koskaan ole itse joutunut todistamaan: kokoustilojen vuokraaja vaatii erillistä maksua sähkövirrasta.

Hyviäkin esimerkkejä löytyy. Olen kokoustanut paikoissa, jossa auditorion pöydästä löytyy sähkön lisäksi ethernet ja kerran jopa Token Ring (mutta se olikin IBM:n tila se) ja niistä on jopa pääsyt nettiin. Tuottavuus tai ainakin tuottavuuden teeskentely kohenee kohisten.

Jälleen yksi muistettava asia lisää kokousjärjestäjän muistilistaan: fläppitaulu, tykki, jatkuva kahvitarjoilu. Ja jatkojohto.

Posted by Kari at 08.12.05 15:20

Comments

Kyllähän töpselissä roikkuminen romuttaa koko läppärin idean. Ja kolmikiloisilta möykyiltä kahden tunnin akkukestolla pitäisi riistää kannettavan arvonimi tai ainakin kieltää ne julkisilla paikoilla. Nehän kuuluvat kotiin tai toimistoon työpöydälle.

Onneksi on myös läppäreitä, joiden akkukesto on 7+ tuntia. Mitään tehomyllyjä ne eivät ole, mutta eipä taida kukaan videoita pakataan konferenssitilassa.

Tietenkään minulla ei ole moista konetta, koska kaikilla toimistorotilla pitää pitää olla samanlainen läppäri joka on melko kevyt, jossa on melko hyvä akkukesto, melko paljon tehoa, jossa on melkein siedettävä käyttöjärjestelmä ja joka on melkein hyvä. Melko jees. :|

Posted by: Pekka Pekkala at 08.12.05 23:43

Niih, harvan tavallisen työntekijän konepäätökset ovat omissa käsissä, vaan esimerkiksi ulkoistajan. Jonka kanssa tehdyssä sopimuksessa asiakasyrityksen kannettavat on vakioitu sellaisiksi kolmikiloisiksi ja kaksituntisiksi möhkäleiksi, joten jatkojohtoa tarvitaan. Tällaista siis kertovat, omaa kokemusta asiastahan minulla ei ole.

Vaan tästähän ei enää pitkään tarvitse kärsiä, kun työkoneet pannaan työntekijän maksettavaksi. Tällaista on aavistellut ainakin Gartner:
"According to Gartner, a trend of transferring laptop ownership from company to employee will also emerge. By 2008, 10 percent of companies will adopt this practice: managing the use of employee-owned laptops with plans such as notebook allowances." (http://news.zdnet.com/2100-9589_22-5974796.html)

Posted by: Kari Haakana at 09.12.05 10:54

Tässä saksalaiskoulussamme on myös kovin niukalti pistorasioita, vaikka wlan toimiikin hyvin. Jonkinlainen moth to a flame -ilmiö nähtävissä, kun pöydät ovat tyhjillään ja väki istuu lattialla pistorasioiden vieressä.

Kiinnostavinta on, että rasioita kyllä periaatteessa riittäisi, mutta ne on peitetty lukollisilla kansilla. Luultavasti imuroivilla siivoojilla on niihin avaimet...

Posted by: PA at 11.12.05 01:19

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)