« Terveisiä haastajalta | Main | Tussin jälkeen teippiä »

marraskuu 21, 2005

Turskamaassa tapahtuu

Norjassa sanomalehdet näyttävät satsaavan runsaasti verkkolehtiinsä ja tuloksiakin, ainakin lukijamäärissä, näyttää tulevan. Esimerkiksi Verdens Gangin verkkoversion lukijamäärä on jo ohittanut lehden tärkeimpien kilpailijoiden paperiversioiden lukijamäärät.

VG:n kilpailija Dagbladet taas tarjoaa lukijoilleen blogialustan. Blogeilla on yhteinen kokoomasivu, jossa lehden toimittajien ja lukijoiden blogit ovat tarjolla samanarvoisina ja josta nappaillaan juttuja myös verkkoversion uutisosastolle. Jonkinlainen pointsi lienee se, että viikko sitten blogikirjoitus oli nostettu Dagbladetin verkkoversion pääjutuksi.

Verdens Gangilla on silläkin vastaava blogipalvelu, mutta sen etusivu on Dagbladetin versioon verrattuna jokseenkin luotaantyöntävä.

(Via Poynter)

Posted by Kari at 21.11.05 10:31

Comments

Niin tekevät. Digitoday.fi julkaisi hiljan jutun aiheesta.
Pitäisikö printtipuolen tekijän olla huolissaan tulevaisuudestaan jutun pohjalta ja alkaa kouluttautua sähköisille puolille?

Posted by: mikaje at 21.11.05 12:08

Linkki katosi johonkin äskeisestä kommentistani. Tässä se http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=11&news_id=49974

Posted by: mikaje at 21.11.05 12:13

Kiitoksia linkistä, ei ollut osunut omiin silmiini.

Kouluttautuminen tuskin on pahasta, tässäkään tapauksessa.

Posted by: Kari Haakana at 21.11.05 14:35

Dagbladetin verkkolehden voittoprosentti on muuten suurempi kuin printtilehden. Eli rahaakin tulee taloon ihan mukavasti.

Posted by: Matti at 21.11.05 15:52

VG on varmaan puolen Euroopan esikuva verkkolehdissä. Aivan älyttömän hyvin ottanut iltapäivälehti haltuun tilan "koko kansa kohtauspaikkana" verkossa. Ruotsalaisia ja norjalaisia kehutaan kyllä joka seminaarissa näköjään. Olin juuri yhdessä sellaisessa Lontoossa, siksi en päässyt maanantaina kaljalle (jos olit mensossa Jukan kanssa).

Posted by: Pekka Pekkala at 23.11.05 00:23

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)