« Blogit ja journalismi, seuraava erä | Main | Mikä sieltä peilistä pilkistää? »

marraskuu 14, 2005

Toisaalla jo halataan

Jotta journalismia ja blogeja ei nyt nähtäisi ihan vastakkaisina asioina, peistaan tähän linkin Journal Gazetten (mutta alunperin Baltimore Sunin) juttuun, jossa kerrotaan, miten blogit ja perinteiset uutiset toimivat yhdessä ja toisiaan täydentäen. Toivoa siis on:


Conversations are opening up. Headlines are finding a broader context. The news, in essence, is becoming newsier.

The challenge – as always on the Web – is how to find intelligent voices amid the endless chatter. But almost-daily developments are making it easier than ever.

Posted by Kari at 14.11.05 19:35

Comments

Näin juuri. Blogit sydän/versus journalismi -keskustelu tuntuu turhauttavalta erityisesti siksi, ettei siinä yleensä huomioida mualimalla käytyä ja useien rakentavampaa keskustelua. Vielä hassumpaa on kun, blogejakin ja niiden tulevaisuuttaa arvioidaan vain Suomen blogosfäärin perusteella. Mutta ehkä olen vain hätäinen ja samojen asioiden kertaaminen kansallisella tasolla synnyttää vielä jotain uutta.

Nyt odottelemaan, milloin ensimmäinen mediatalo kehittää yhteistyössä blogilistan kanssa samanlaisen palvelun kuin tuo jutussa mainittu Newsweekin ja Technoratin juttukohtainen blogiseuranta. Nerokasta.

Posted by: Jere Majava at 15.11.05 01:47

En usko, että kertaaminen synnyttää sen kummempaa uutta. Ehkä jopa päinvastoin: haircutin ja nimimerkkikirjoittelun suuren osuuden (onko se osuus suurempi vai kuvittelenko vain? Siis suurempi kuin Yhdysvalloissa, esimerkiksi?) takia tällaisia synergioita voi olla vaikeampi löytää täällä. Ja jottei nyt kukaan vetäisi herneitä nenään, niin sanon, että tämä on tiedotusvälineiden, ei bloggaajien, ongelma.

Posted by: Kari Haakana at 15.11.05 10:59

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)