« Pressaa pukkaa | Main | Kirjoita osoite oikein »

marraskuu 03, 2005

Skootteri ja aurinkovoide voivat olla ongelmallinen yhdistelmä

Ylen Juha Kulmanen kävi eilen haastattelemassa 7.11. lähetettävää radio-ohjelmaa varten. Ohjelma, vastoin kaikkia odotuksia, kertoo blogeista ja täsmällisemmin kai blogien ja ns. vakiintuneen median suhteesta.

Muina puhujina ilmeisesti ne kaksi tavallista epäiltyä. Ohjelma pyörii myös Ylen podcast-myllyssä, näköjänsä. Tämä on hyvä asia, sillä olen ensi viikon lomalla herra Palavan maisemissa. Täällä ei siis vähään aikaan mitään tapahdu, mutta yritän tunkea kuvia ainakin Flickriin.

Edit: ja tietenkin lähden mukaan ratkiriemukkaaseen HS-meemiin!
Edit2: vaihdoin Mitvitin leiriin!

Posted by Kari at 03.11.05 11:10

Comments

Tervetuloa. Tiedä, vaikka törmättäisiin ja päästäisiin käristämään lihaa yhdessä.

Posted by: Herra palava at 03.11.05 19:10

Tosta HS-meemistä.. Siis oikeesti, musta vain todellinen humoristi tai pökö voi pistää bloginsa eteen HS:een tai jonkun muun vastaavan.
Miksi ihmeessä jaksetaan heittää niin paljon kuraa näitten hesari-blogien päälle? Mitä väliä niillä on?

Posted by: markymark at 04.11.05 02:03

Selailin muutamia blogeja aloittaen Karin linkittämistä, jatkaen niistä eteenpäin niinkuin netissä yleensä tapana on, linkistä toiseen.

Palasin sitten HS-blogeille vertailemaan.

Suurimmassa osassa selaamiani blogeja ei käsitelty mahdollisimman laajaa yleisöä kiinnostavaa asiaa. Johtuiko tämä blogivalinnoistani vai blogaajien aihevalinnoista, en tiedä. Aiheet olivat paitsi paljolti kokemuspohjaisia ja tuntoja selittäviä, myös useammin kuin ajoittain hieman "tikusta asiaa"-tunteita herättäviä.

Netistä on vaikea lukea. Olen kahlittu istuma-asentooni koneen ääreen. (Teknologiahörhöt älkää vaivautuko, tiedän jo mitä aiotte sanoa, eikä minulla ole varaa siihen. Lue: aikaa tai rahaa.) Tästä epämukavuudesta haluan korvauksen. Se voi olla nasevasti sanoiksi puettu havainto tai ajatus tyyliin Haakana, mutta myös esim. Krapulablogin verbaaliakrobatia hauskuutti.

Kun siis palasin HS-blogeille ja huomasin, että suurin osa aiheista on tylsiä ja että niitä käsitellään tylsästi, petyin. Sen lisäksi alkoi mietityttämään että - kukapa tietää kuinkahan monet - kansalaiset tutustunevat blogeihin nyt ensi kertaa nimenomaan Anssin jutun ja HS-blogien kautta, huomaavat saman kuin minä ja lokeroivat blogit pääkopassaan tämän melko kapea-alaisen ensivaikutelman mukaan, palaamatta enää blogeihin lainkaan? (Tiedättehän; Jos kissa istuu vahingossa kuumalle liedelle, välttää se jatkossa liettä oli se kuuma tahi kylmä.)

Haluaisin kirjoittaa blogia vain itselleni ja suppealle kaveripiirilleni, mutta jos väittäisin sen olevan kokomotiivini, valehtelisin. Blogia, kuten mitä tahansa julkaistavaa tekstiä, kirjoitetaan kai useimmiten kohdeyleisö mielessä. Tai ehkä se olisi ainakin suotavaa?

Jos näin ollen kansalaisblogien osatavoitteena on saada itselleen lukijoita, on (potentiaalisesti ehkäpä kukaties) mahdollista, että blogiblokkari HS veti nyt välistä.

Se väli niillä on?

P.S. En kirjoita blogia.

Posted by: sampsa at 04.11.05 04:53

"Kun siis palasin..." -kappaleesta jäi puuttumaan viittaus tuonne.

http://blogit.helsinginsanomat.fi/paatoimittaja/

24.10.
...
"Sanomalehden ensisijainen tehtävä ei ole hauskuttaa lukijaa..."
...

Posted by: sampsa at 04.11.05 05:04

Moi. Sanoit juuri radiossa olevasi tiettävästi ensimmäinen bloggaava toimittaja Suomessa. Näinköhän. Minä muistelen täällä nähneeni (itseni lisäksi) muitakin, mm. Pekka Pekkalan.

Posted by: Riitta at 07.11.05 13:06

En kai? Muistaakseni toimittaja puhui "yhdesta ensimmaisista" jonkun kysymyksen johdannossa. Ja Pekka ja sina olitte ennen minua, se on selva. Tarkoitus ei ollut rohmuta itselleni sen kummempia krediitteja.

Posted by: Kari Haakana at 07.11.05 18:33

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)