« Tussin jälkeen teippiä | Main | Romaanihenkilöiden hauta löytyi »

marraskuu 23, 2005

Seuraavaksi Hesari oikeuteen?

Peter Nygård, tuo Suomen lahja Kanadalle, on haastanut Katson ja Iltalehden oikeuteen Kaliforniassa. Nygård huutaa oikeutta apuun herjaamisen ja perättömän lausuman takia. AInakin Katso on haastatellut Nygårdin entistä työntekijää. Iltalehden kirjoittelusta en tarkemmin tiedä.

Mutta homma ei lopu tietenkään tähän. Hesarin verkkoliite oli nimittäin erehtynyt panemaan jakoon STT:n jutun, jossa kerrotaan tästä haasteesta. Hesarin/STT:n jutussa kerrotaan myös, että "Bahamalla sijaitsevan luksushuvilan entiset työntekijät ovat syyttäneet Nygårdia oikeudessa muun muassa rasistiksi ja irstailijaksi".

Uups. Nyt Nygård on lähestynyt HS:aa vastineella, joka on julkaistu verkkoliitteessä (kyseessä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt suomalaisessa verkkojulkaisussa vastineen). Lähes sanasta sanaan sama vastine julkaistiin muistaakseni myös Ilta-Sanomissa muutama päivä sitten, ilmeisesti samasta aiheesta tehtyyn kirjoitukseen liittyen. Vastineeseen oli jopa vinkki lehden etusivulla.

Hassua tässä vastineessa on se, että se ei juurikaan käsittele HS:n/STT:n uutista. Uutiseen viitataan vain vastineen alussa, jossa kerrotaan, että "Helsingin Sanomien verkkoliitteen 17.11.2005 julkaisema Peter Nygårdin ja Allan ja Michelle Mayn välisiä oikeudenkäyntejä koskeva uutisointi oli Peter Nygårdia loukkaavaa ja osin virheellistä". Ainoa näitä oikeudenkäyntejä koskeva pätkä uutisessa oli juuri tuo kohta, jossa lainattiin entisten työntekijöiden oikeudessa esittämiä luonnehdintoja. Tämä ilmeisesti sitten loukkasi ja oli virheellistä. Ymmärtäähän tuon.

Lieneekö tämä sitten alkusoittoa Sanomien matkalle lakitupaan Kaliforniaan. En ihmettelisi, sillä Nygård on ilmeisen herkkä käräjöimään ja puheenaihelehtien toimitusten pomot ovat tämän aiemmin tiedostaneet. Esimerkiksi Wikipedian Janina Frostell -artikkelin sisältämä tietoa ei muutama vuosi sitten uskallettu kertoa lukijoille, kun Frostellin puolialaston kuva levisi netissä.

Posted by Kari at 23.11.05 19:03

Comments

Eurooppalaisissa kunnianloukkausjutuissa saataa pelkkä loukkaamistarkoitus riittää tuomioon ja luultavasti niin on Yhdysvalloissakin, vaikka siitä on vaikeata saada selvää kun ei ehkä ole pykälää.

kolmas mies

Posted by: tertius at 23.11.05 21:27

Jotenkin tuosta jää lähinnä sellainen vaikutelma, että koko asia (oliko sellaista?) olisi jo ajat unohtunut, ellei Nygård jatkuvasti haastaisi eri tahoja oikeuteen. Maallikkona voisi kuvitella, että olisi parempaakin tekemistä, kuin jonkin kaukaisen pikkumaan viestinten tekemisten seuraaminen, mut vähänpä sitä näköjään tietää.

Markkinointi&Mainonta 17.11.2005:

"Nygård tunnetaan kansainvälisenä playboyna. Hän on aiemmin haastanut Linda Lampeniuksen ja Allerin oikeuteen halventavista väitteistä ja vaatinut miljoonien eurojen korvauksia.

Ainakin yksi Alleria vastaan nostettu haaste tyssähti Entertainment Law Digestin mukaan Los Angelesilaisessa valitustuomioistuimessa.

Tuomioistuimen mukaan yksi ainoa 7 päivää -lehden kalifornialainen tilaaja ei anna paikalliselle tuomioistuimelle toimivaltaa suomalaisen henkilön Suomessa ja suomen kielellä esittämän, väitetyn kunnianloukkauksen käsittelemiseen."

Jokohan on Talentumin kirje postissa? ;D

Posted by: Ugh at 24.11.05 07:21

Ihmettelen mikä on se motivaatio Nygårdilla lähteä puimaan oikeudessa tällaisia asioita tai yleensäkään ottaa kuuleviin korviinsa näitä juttuja. Miten paljon Suomen markkinoilla Nygård vaikuttaa? Lindahan muuten taisi päästä pälkähästä julkaisemalla anteeksipyynnön Hesarissa, jos oikein muistan.

Posted by: mikaje at 24.11.05 12:00

Joo, unohdin kokonaan kyykkyviulistimme julkisen nöyrtymisen. Pikagooglauksella ei löytynyt asiaa koskevaa juttua, mutta Julkkikset.fi-niminen sivusto on kopsannut (hyi!) Iltalehden uutisen aiheeseen liittyen: http://www.julkkikset.fi/forum/index.php?PHPSESSID=23qbfu7rjhlnb6nrsdmper10e6&topic=1821.msg40676

Posted by: Kari Haakana at 24.11.05 12:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)