« Välitilinpäätös | Main | Harmaatuontia »

marraskuu 17, 2005

Älkää koskeko otsikoihini!

Hesarin osastovenkslaaminen ei näemmä ole aiheuttanut suurta paniikkia aamukahvipöydissä. Se on indikaattori hyvästä uudistuksesta lehdessä: kukaan ei huomaa mitään. Tai näin homma menee toimittajien mielestä, markkinointipuolella usein tunnutaan ajattelevan, että lehti pitää sisustaa parin vuoden välein uudestaan. Vähän samalla tavalla kuin ravintolat nykyään.

Mutta ei minun tästä pitänyt, vaan Hesarista toisaalla. Nimittäin Hesarin otsikoiden RSS-feedistä, joka killuu Firefoxini työkalupalkissa. Minua nimittäin risoo se, että ne otsikot eivät ole siellä mielestäni loogisesti. Loogista olisi, että otsikot kulkisivat aikajärjestyksessä, uusin ylhäällä. Vaan ei.

En ole aivan päässyt pykälään siitä, mikä se järjestys on. Että onko ylimpänä jotenkin pääuutisempia kuin alempana? Vai ovatko ne suosituimmuusjärjestyksessä? Vai määräytyykö järjestys jollain salaisella laskukaavalla, jossa huomioidaan uutisen suosio, merkittävyys ja julkaisuajankohta?

Väärin ne siellä kuitenkin ovat, koska otsikoiden hahmottaminen ei onnistu yhdellä silmäyksellä. Tällaiseen toimintaan pitää edelleen käyttää Tuoreimpien uutisten Aikajärjestys-sivua tai mieluimmin tietysti Tuoreimmat uutiset -sivupalkkia, josta tilanteen näkee kätevimmin yhdellä silmäyksellä. Juuri tuon minä haluaisin RSS-listana!

Posted by Kari at 17.11.05 10:56

Comments

Siksi käytänkin suomalaisten uutisten rss-feedinä http://uutimet.net/ Valitse haluamasi kokonaisuus ja saat oman uutisfiidin. Suosittelen.

Posted by: Matti at 17.11.05 15:34

Samastapa on tullut itse kärsittyä. Olen tottunut siihen että klikkaan vain ylimpänä olevaa linkkiä feedistä ja sitten navigoin sen oikean reunan kunnollisen linkkilistan kautta :)

Matin vihjettä pitäisi kyllä hyväksikäyttää.

Posted by: laur at 17.11.05 16:15

Tuosta on tullut valituksia ja asiaa yritetään korjata. Toimii toisilla oikein ja toisilla ei.

Posted by: Pekka Pekkala at 17.11.05 17:40

Ou? Minä ihan oikeasti luulin, että kyseessä oli tahallinen mulkkaus. Pyydän anteeksi.

Millä toimii ja millä ei? Firefoxin Live Bookmarks siis ainakin näyttää väärin, samoin Sage.

Posted by: Kari Haakana at 17.11.05 19:56

Johonkin ihmejärjestykseen ne on nyt menneet, kun ne eivät ole aikajärjestyksessä eivät meidän toimituksen määrittelemässä "tärkeysjärjestyksessä". Mä en käytä RSS:ää itse (nörttihommia!) niin oli jäänyt huomaamatta.

Posted by: Pekka at 17.11.05 22:05

Annoin oikein palautetta samasta itseäni ärsyttäneestä ja ärsyttävästä asiasta jonnekin verkkotoimituksen syövereihin - ja SAIN VASTAUKSEN (että vastaajan ties millä atomilla näkyy ok. Vastasin vielä, että Firefox on jo aikast yleinen ja sen rss-toiminne todella ketterä, mutta tähän en tainnut enää kuittauksia saada).

Posted by: jal at 18.11.05 10:05